Over Casalunya

Casalunya op de speakers!

Casalunya Podcast: alles over casas in Catalunya

In deze podcast gaan wij in gesprek met iedereen die ervaring heeft met het (ver)kopen van woning(en) in Catalunya en een boeiend verhaal heeft waar jij jouw voordeel mee kunt doen, Komt dat luisteren zouden we zeggen!

Die had ik NIE aan zien komen. 
NIE heb je, ja kun je krijgen. 

We kunnen veel grapjes maken over het NIE nummer, maar het proces rondom het NIE nummer verkrijgen is momenteel alles behalve grappig in Spanje. 
Er staan lange wachtrijen bij de policia nacional en bij het consulaat in Nederland om de Spaanse variant van het BSN-nummer te verkrijgen.

Onze gast is Zainab Aasri el Kholfe die al van jongs af aan nieuwkomers helpt met alle regelzaken rondom hun emigratie naar Spanje, waaronder de toekenning van het NIE nummer. Om zogenoemde extranjeros te helpen al het papierwerk, richtte zij Tarraco Consulting op. Sindsdien helpt ze de zoals de Catalanen het noemen Nou Vinguts (nieuw te verwelkomen mensen), met wat zij noemt een levensplan: van het verkrijgen van het NIE-nummer, aangifte sociale zekerheid voor medische zorgen tot het verkrijgen van de Spaanse nationaliteit. In deze podcast praten we over waarom je zoveel geduld moet hebben om je zaken te regelen hier in Spanje, en wat de snelste weg is om toch jouw emigratiezaken geregeld te krijgen.

Let op: in deze podcast wordt ook Spaans gesproken én daarna vertaald.

Meer afleveringen Casalunya Podcast

AFLEVERING 2 (MEI 2024)

In gesprek met Diana Villares, die via het televisieprogramma Droomhuis gezocht (seizoen 14, aflevering 1) haar droomplek vond. In deze aflevering vertelt ze hoe het was om deel te nemen aan het televisieprogramma en hoe zij daadwerkelijk de woning kocht, ook nadat de cameraploeg was vertrokken.

AFLEVERING (APRIL 2024)

In gesprek met Paul Draaijer, al 23 jaar lokaal architect met ruime ervaring met alles waar je met de bouw in Spanje tegenaan kunt lopen. In deze eerste podcast van Casalunya bespreken we illegale bouw en geeft Paul tips over hoe je een veilige aankoop doet in een land waar alles even anders werkt.

  

Heb jij ook een boeiend verhaal?

 

Wij staan altijd open voor iedereen die ervaring heeft met het kopen of verkopen van woningen in Catalunya, of andere Spaanse regio’s. Heb jij een interessant verhaal en zou jij graag als gesprekspartner willen deelnemen aan onze podcast? Stuur dan een e-mail aan info@casalunya.com , en vertel in jouw e-mail jouw verhaal en waarom jij graag wilt deelnemen. Dan nemen wij binnen korte tijd contact met jou op!

 

Klanten van Casalunya aan het woord

Makelaar Tarragona
Makelaar Tarragona
appartement in La pineda

Abonneer op onze nieuwsbrief