1 op de 10 woningen in Barcelona heeft een buitenlandse eigenaar

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

De aankoop van woningen in Barcelona blijft populair, vooral onder grote investeringspartijen. Tijdens corona daalde het aantal internationale kopers vanwege de reisbeperkingen, maar nu wordt er weer volop vastgoed aangekocht in Barcelona.

Telewerken oorzaak populariteit woningen in Barcelona

Volgens Iñaki Unsain, directeur van vastgoedmakelaar ACV en voorzitter  van Asociación Española de Personal Shopper Inmobiliario (AEPSI), neemt het aantal transacties van internationale kopers geleidelijk weer toe. Op dit moment vertegenwoordigen zij 10% van het totale aantal in Barcelona geregistreerde aan- en verkopen.

Hoewel het aantal transacties nog ver verwijderd is van de cijfers van 10 jaar geleden, verzekert Iñaki Unsain ons dat “deze groei een voorbode is van wat de komende maanden te gebeuren staat”. De komst van telewerken in dit “nieuwe normaal” heeft ertoe geleid dat veel internationale cliënten ervoor hebben gekozen zich in Barcelona te vestigen. In feite is ongeveer 20% van de kopers op zoek naar een hoofdverblijfplaats, terwijl slechts 5% geïnteresseerd is in een vakantiewoning.

Betere prijs en kwaliteit in Barcelona dan in Parijs en Londen

Bovendien verklaart Unsain dat “de prijs-kwaliteitverhouding van de eigendommen in Barcelona zeer aantrekkelijk is voor internationale kopers, aangezien de prijs lager ligt dan in steden zoals Londen of Parijs”.

De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt in Barcelona rond de 4.000 euro.

De toename van de digitalisering, ook in de verkoop van woningen, maakt het aankopen van woningen vanuit het buitenland makkelijker. Klanten bekijken de woning via een virtuele tour en vliegen naar Barcelona om de aankoop ook via de notaris in orde te maken. De wijk Eixample is met name populair onder buitenlandse kopers omdat daar meer luxueuze woningen te koop zijn.

 

Nationaliteiten die momenteel veel kopen in Barcelona

Vanwege Brexit zijn de Britten van hun plaats verstoten. Eerst stonden zij hoog in de lijst van nationaliteiten die in Barcelona een woning kochten. Het zijn de Duitsers die hun plek innemen. Ook de aanwezigheid van de Fransen blijft toenemen met name voor wat betreft de high-end aankopen. Zij worden gevolgd door Marokkanen, Nederlanders en Belgen. Zij zoeken met name woningen met tuinen en grote terrassen, en woningen vanuit waar telewerken ook gemakkelijk.

 

Meer lezen

Rentabiliteit vastgoedinvesteringen Spanje daalt

Belastingregels voor tweede woning verhuren in Spanje

Investeren in vastgoed: zo doe je het samen

 

Andere blogs

tarraco-a-la-taula-1
appartement in torredembarra
tarragona

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen