10 dingen om te doen in Barcelona tijdens de lente

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

doen lente Barcelona10 dingen die je kunt doen tijdens de lente in Barcelona

De lente is de ideale periode om Barcelona te bezoeken. Met de aangename temperaturen geniet je van de leukste events en mooiste plekken. En dat allemaal in de buitenlucht! Annebeth Vis van Barcelonatips.nl zette de leukste lentetips op een rij voor een dagje Barcelona doet. 

 

1. Bezoek Park Güell 

Lekker uitwaaien in een monumentaal park: naast de Sagrada Família is ook Park Güell een must-see van Antoni Gaudí. Het is een prachtig park vol groen, kleuren en bijzondere architectuur. De kleurrijke mozaïeken draak en de bekende trap met de salamander kom je ongetwijfeld tegen. Loop over de fantasierijke paden en geniet van het uitzicht over Barcelona. 

Park Guell

 

2. Primavera Sound Festival

Dit jaarlijkse muziekfestival (vooral veel indie muziek) vindt eind mei-begin juni plaats in het Parc del Fòrum en is een van de populairste festivals in de stad. Het bestaat al sinds 2001 en is sindsdien alleen maar gegroeid. Het Primavera Sound Festival vindt sinds 2023 ook plaats in Madrid en Porto. Let op: er is geen kampeerterrein bij het festival. 

 

3. Geniet van het uitzicht bij de Bunkers del Carmel

Hier zit je goed voor het beste uitzicht over de hele stad. De plek staat bekend als ‘de bunkers’ en bevindt zich boven op de heuvel Turó de la Rovira. Het is een uitstekende locatie om te genieten van een picknick en uit te kijken over de stad. Mensen komen hier speciaal naartoe om de zonsopkomst of zonsondergang te bewonderen. 

 

4. Ga lekker fietsen

Wanneer je in weinig tijd veel wil zien van Barcelona, terwijl je lekker van de lentezon geniet, is het zeker aan te raden om een fietstour te doen. Samen met een (Nederlandstalige) gids fiets je langs interessante plekken en krijg je alles te horen over de geschiedenis en de cultuur van de stad. Wil je de stad op je eigen tempo ontdekken? Huur dan gewoon fietsen of doe een leuke self-guided fietstour

fietsen

 

5. Neem de kabelbaan naar Montjuïc

Met de kabelbaan, de Telefèric Aeri del Port, bereik je vanaf de haven de berg de Montjuïc. De kabelbaan is te herkennen aan de rode gondels. Tijdens de rit geniet je van het uitzicht over de haven en de mooie stad. Op de berg de Montjuïc bezoek je een van de vele tuinen, musea of ga je op zoek naar het terras Salts waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. 

 

6. Vier de dag van Sant Jordi

Op deze speciale dag hangt de liefde in de lucht! Op 23 april zijn de straten van Barcelona gevuld met Catalaanse vlaggen en in het centrum vind je veel kraampjes met rozen en boeken. Dit is omdat het traditie is om elkaar een rode roos of een boek te geven. De rode roos verwijst naar de legende van Sant Jordi, Sint-Joris, en het boek naar Wereldboekendag. 

 

7. Loop over de Ramblas

Ook al is deze straat ontzettend druk, je moet er een keer geweest zijn. De mooie architectuur maakt een wandeling over deze promenade zeker waard en in de lente is de straat met de groene platanen op z’n allermooist. De Ramblas bevindt zich tussen de gotische wijk en El Raval. Je vindt er winkels, terrassen, levende standbeelden en kraampjes. Wist je dat La Rambla uit 5 delen bestaat en elk deel een eigen naam heeft? En duik natuurlijk ook de zijstraten in!

ramblas

8. Relax in Parc de la Ciutadella

In de wijk El Born vind je het grootste park van Barcelona. Het is een prachtige plek om een wandeling te maken, te sporten of lekker te picknicken. In het park vind je onder andere een mooie monumentale fontein, een tuin en een grote vijver waarin je een bootje kunt huren om te roeien.

roei bootjes

9. Neem een kijkje bij het strand (of duik in zee)

Ondanks dat het zeewater in het voorjaar nog redelijk koud is, kun je alsnog genieten van la playa. Barcelona heeft maar liefst 5 kilometer aan strand. Wanneer je de Ramblas afloopt, ben je er zo. Op de warmere dagen zullen de stranden weer voller raken. Plof neer bij een van de strandtenten of neem een duik in zee. 

 

10. Bezoek gratis musea tijdens de Museumnacht 

Tijdens de Museumnacht, die jaarlijks in mei wordt gehouden, krijg je gratis toegang tot verschillende musea en worden er allerlei evenementen en speciale tentoonstellingen georganiseerd. Geschikt voor zowel volwassenen en kinderen. Zorg wel dat je van tevoren reserveert. Op Barcelonatips.nl kun je kijken voor de beste hotel tips

museum

Andere blogs

nie nummer tweede huis spanje
zwembad appartement spanje
zonnepanelen catalunya

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen