Casalunya

Aankoopbegeleiding voor een betrouwbare aankoop

In Nederland is het vrij normaal om een aankoopmakelaar in te schakelen voor het aankopen van vastgoed. Professionals die jou helpen bij het hele aankooptraject, van het doen van een bod, de onderhandeling tot en met de woningoverdracht bij de notaris. Het inschakelen van een aankoopmakelaar in Spanje is nog extra fijn, omdat taal en cultuur vaak ook een barrière is, en je in Spanje te maken hebt met andere processen en regelgeving bij het aankopen. Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Catalonië, de Costa Dorada of Tarragona stad? Lees dan verder, wij kunnen jou verder helpen.

Aankoopmakelaar in Tarragona: daarom is dit een goed idee

Een makelaar houd zich iedere dag bezig met de koop – verkoop van woningen. En heeft vaak alles al gezien en meegemaakt. Een lokale makelaar inschakelen die de regels, taal ook goed kent is een extra goed idee voor als je hier (nog) niet thuis bent en de taal niet spreekt.
Bovendien kun je flink wat geld besparen als je een aankoopmakelaar inhuurt. Dat niet alleen, een miskoop kan je duur komen te staan.

Wij helpen personen die al een woning hebben gevonden en over willen gaan naar de volgende stap. Zodra u het onroerend goed heeft gevonden dat u wilt kopen, zorgen wij ervoor dat alles soepel verloopt totdat u het contract bij de notaris ondertekent. En zelfs daarna.

aankoopmakelaar spanje
Achter de schermen tijdens de opnames van droomhuis gezocht in Tarragona

Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een personal real estate shopper?

Een personal real estate shopper helpt jou met het maken van een selectie van de woningen die bij jouw wensen. Dit is handig wanneer je nog in de oriëntatiefase bent: bijvoorbeeld nog zoekt naar de juiste plek, het type woning etc. Er zijn betaalde services voor personal real estate shoppers. Wij bieden geen betaalde dienst aan, maar horen wel graag wat je zoekt zodat wij jou kunnen helpen dit te vinden. 

Een aankoopmakelaar kun je inschakelen wanneer je de woning al hebt gevonden en de volgende stap wilt zetten. Wij zorgen voor een soepele en succesvolle aankoop, en begeleiden jou bij alle stappen. Dat biedt rust, en zekerheid. Ook na de aankoop kun je nog bij ons terecht voor vragen.

Droomwoningen genoeg te vinden in omgeving Tarragona. Bijvoorbeeld deze woning in natuurpark Cap Salou. 

Tevreden klanten na hulp van een Nederlandse aankoopmakelaar van Casalunya.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar begeleidt je bij het kopen van een woning. Hij of zij heeft goede connecties op de lokale woningmarkt, en weet precies waar je allemaal op moet letten. Bijvoorbeeld bij het uitbrengen van een bod, of het ondertekenen van een contract. De aankoopmakelaar brengt in jouw naam een bod uit en voert de onderhandelingen over de oplevering met de verkopende partij. Je kunt met de aankoopmakelaar overleggen welke diensten je precies nodig hebt en van welke je gebruikt maakt.

Zo begeleiden we jou als aankoopmakelaar

De eerste stap is een intake. Daarbij bespreken wij jouw behoeften, voorkeur, doelen, budget en de tijdlijn. Als je niet in Spanje bent en we elkaar niet persoonlijk kunnen ontmoeten, dan bellen we of spreken we elkaar via een videoconferentie.

Vervolgens ontvang je een actieplan op maat, inclusief de voorwaarden en de vaste prijs voor onze diensten.

Nadat je voor ons hebt gekozen, starten wij met de onderhandeling om de best mogelijke prijs én voorwaarden te krijgen voor de aankoop van jouw woning in Spanje. Deze onderhandelingen worden gedaan in het Catalaans en Spaans, waarbij wij meer dan 20 jaar kennis en ervaring van de lokale markt inzetten. Let op: wij vragen geen fee over het onderhandelresultaat. Dus alles wat wij van de prijs afdingen, is voor jou! 

Wij verifiëren de woning, zowel juridisch, administratief als bouwtechnisch middels een bouwtechnische keuring via onze architect. Zo weet jij 100% zeker dat je een woning koopt die vrij is van schulden, boetes en bouwtechnisch helemaal klopt.

Wij stellen samen met de verkoopmakelaar een voorlopig koopcontract (contrato de arras) op waarin jij als koper beschermd bent en met daarin alle samen afgesproken en onderhandelde  voorwaarden. Denk aan: aankoop onder voorbehoud van financiering, onder voorbehoud van het verkrijgen van een NIE en meer. Dit contract vertalen wij in het Nederlands zodat jij precies begrijpt waar je voor tekent.

Wij laten een bouwtechnische keuring uitvoeren door een architect.

Begeleiding in het maken van keuzes in voorbereiding van de dag van de woningoverdracht bij de notaris (denk aan het op naam zetten van elektra, water, alarmsysteem) en de betaalwijze. Ook adviseren wij jou over het openen van een Spaanse bankrekening en andere zaken waar je aan moet denken.

Wij zijn aanwezig op de dag van de woningoverdracht bij de notaris om jou te begeleiden in jouw eigen taal. Indien gewenst kunnen wij middels een volmacht uit jouw naam de woning aankopen, mocht je niet in de gelegenheid zijn om zelf naar de notaris te gaan.

Na de aankoop van de woning begint het best. Wij weten wat je nodig hebt en kunnen jou in contact brengen met de beste professionals in town. Voor uiteenlopende services zoals het laten installeren van een alarmsysteem, grondige schoonmaak, klusjesman, belastingadviseur en aangifte, woonhuisverzekering, onderhoud van zwembad, interieurstyliste en meer. Alles om zo snel mogelijk zorgeloos te genieten van jouw nieuwe (tweede) woning in Spanje.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Spanje?

Wij bieden deze service graag aan omdat onze klanten ons vertellen dat het hen niet alleen tijd heeft bespaard, maar ook veel zorgen en… geld. Wij vragen geen succesfee of commissie over het onderhandelresultaat; ons honorarium is altijd een vast bedrag plus BTW. Wij zijn een expert in onderhandelen, dus zelfs als wij duizenden euro’s voor jou besparen, wat niet de eerste keer zal zijn, betaal je enkel de vaste vergoeding.

Vraag nu per e-mail vrijblijvend een offerte op voor aankoopbegeleiding. Zet erbij welke woning je wilt kopen, per wanneer en voor welke prijs. 

woning kopen

Hieke Voorberg, Nederlandse aankoopmakelaar in Spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen