Burgemeester van La Riera de Gaià organiseert elke maand een dorpsfeest

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

De burgemeester van het Catalaanse dorp La Riera de Gaià wil elke maand een dorpsfeest organiseren. De BBQ met muziek op zondag 7 november was in ieder geval een groot succes.  Terwijl dorpsgenoten dansten op elektronische muziek, genoten jong en oud van het lekkere weer, de gezelligheid en de worstjes en hamburgers van de barbecue.

 

Fiesta populair La Riera de Gaià

 

Samen met je dorpsgenoten aan lange tafels zitten of dansen op muziek. Het feest ging van start vanaf 12.00 uur op Plaça Major, het centrale dorpsplein. De (jonge) burgemeester, die dit event organiseert, was ook aanwezig. Hij liet weten voortaan elke maand een feest te willen organiseren om de dorpsbewoners bij elkaar te brengen. 

Waar veel gemeentes op hun website nieuws delen over gemeentelijke zaken, laat de website van de gemeente van Riera met name de gezellige activiteiten zien die er worden georganiseerd. Bekijk hier de activiteiten van de komende maanden

Het belangrijkste feest viert La Riera in juli: het feest van Santa Margarita. Een ander belangrijk feest vindt plaats op 14 september, het feest van het Heilig Kruis. In 1809 teisterde een epidemie het dorp en om die datum te herdenken is er elk jaar in september een processie.

 

la riera de gaia

(De binnenstad van La Riera de Gaia)

 

Wonen in Riera de Gaià

 

LaRiera de Gaià is een dorp met nog geen 2000 inwoners. Gelegen op 15 minuten rijden van strand Tamarit en Tarragona stad.

Behalve appartementen (met name in de oude binnenstad), bestaat het dorp uit chalets die staan in diverse woonwijken zoals Urbanicacion El Castellot. Omdat je vanuit het dorp niet lopend naar zee kunt, hebben veel chalets een zwembad.  Je kunt een woning kopen in het dorp vanaf 190.000 euro. Tenzij je een opknap appartement koopt in het centrum van de stad, waar veel gebouwen stammen uit de 19e eeuw.

 

la riera de gaia

(L´Hor, een restaurant in de binnenstad van La Riera de Gaia)

 

Meer lezen over Tarragona

Ik wil zo graag even met jou wandelen in Tarragona

Restaurant Frida: de beste Mexicaan in Tarragona en omstreken – Casalunya

Olijven met ansjovis, een schijfje citroen en ijs: zo serveer je een goede Vermút 

 

Andere blogs

Casalunya
restaurants
zee spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen