Decoratietrends herfst en winter 2021

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Decoratietrends herfst en winter 2021: in dit blog laten we je er een aantal zien. De grote merken zetten in op Warm minimalisme, neutrale en warme kleuren, natuurlijke en gerecycleerde materialen, handgemaakte stukken, gebogen en organische lijnen en multifunctionele kamers vanuit waar je kunt telewerken.

 

Japandi stijl

De Japandi stijl is een mix van Japans- en Scandinavisch design, een (im)perfecte combinatie. De look en feel van de Japandi stijl is minimalistisch, rustgevend en warm met invloeden uit de Wabi Sabi trend. Enerzijds zen, anderzijds warm met als doel thuis te kunnen ontspannen en op te laden. De Japandi stijl wordt gekenmerkt door veel licht, geen accessoires, een paar planten. Het kleurpalet is aards, de  materialen zijn van hout of katoen.

japandi stijl

 

Natuurlijke en organische materialen

De materialen die we in de winkels zien helpen ons om de verbinding met de natuur (terug) te vinden. Denk aan stoelen of lampen gemaakt van massief hout, rotan, bamboe of cannage.

Behalve de tijloze textiel materialen zoals katoen, linnen en wol zien we de opkomst van natuurlijke vezels zoals riet of bamboe verwerkt in tapijten en decoratieve voorwerpen zoals manden of potten. Ook keramiek en zelfgemaakte potten en servies gaan we veel zien in de winkels deze herfst en winter.

decoratietrends

 

Groen

 

Planten en bloemen zijn de beste keuzes om de verbinding met de natuur te vinden vanuit de huiskamer. Uitzicht op groen verhoogt de productiviteit en het geluk, omdat groen een stressverlagende werking heeft op de hersenen. Ons menselijk brein hoeft namelijk geen moeite te doen om de vormen van groen te begrijpen, dat geldt wel voor (door mensen bedachte) gebouwen en beton.
Verder spelen planten ook een rol in het reinigen van de lucht.

 

decoratietrends

 

Helaas is in Spanje het kopen van planten en bloemen iets minder makkelijk dan in Nederland waar je deze bijna in elke supermarkt kunt aanschaffen. Er zijn diverse tuincentra rondom Tarragona te vinden, net als bloemen- en plantenwinkels.

Nabij Placa Mercat, in Carrer de Reding, kun je bijvoorbeeld plantenzaak Floralium vinden. Je kunt hier ook bestellingen online plaatsen.

Multifunctionele kamers

Omdat het telewerken er is om te blijven, spelen veel aanbieders in op het inrichten van een multifunctioneel huis met kantoorruimte. 

Aanbieder Velux vertelt op haar website dat de productiviteit van je werk omhoog gaat bij veel meer daglicht. Zij plaatsen ook dakkapellen met grote ramen om daar een werkkamer van te maken. 

Bij Flexispot kun je verstelbare bureaus bestellen. Ook Ikea, die sinds kort haar deuren heeft geopend in Tarragona, kun je inspiratie opdoen voor het inrichten of verbeteren van jouw werkplek aan huis. 

 

Meer lezen

 

–  Ikea opent een winkel in Tarragona

3D geprinte woning in Spanje

Huis bouwen in Spanje: zo gaat het in zijn werk

Andere blogs

Documenten
woning in salou
Oekraïne

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen