Energiecertificaat verkrijgen

Onze diensten

Maak jouw woning in Spanje verkoopklaar, bestel een een energiecertificaat. Spoedservice mogelijk.

Plan direct een adviesgesprek!

Picture of Hieke Voorberg

Hieke Voorberg

Makelaar Spanje

De verkoop van een woning in Spanje is een complex proces dat gepaard gaat met specifieke juridische vereisten en documentatie. Een van deze essentiële documenten is het energiecertificaat, dat verplicht is bij de verkoop van een woning.

 

Waarom is een energiecertificaat belangrijk?

 

Het energiecertificaat, ook wel bekend als het EPC (Energie Prestatie Certificaat), geeft inzicht in de energie-efficiëntie van een woning. Het beoordeelt factoren zoals isolatie, verwarming, ventilatie en koeling, en wijst de woning toe aan een energieklasse, variërend van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieverspillend). Dit certificaat biedt kopers essentiële informatie over de energieprestaties van de woning, wat hen helpt weloverwogen beslissingen te nemen en zich bewust te zijn van eventuele aanpassingen die nodig zijn om de energie-efficiëntie te verbeteren.

 

Bij Casalunya Makelaars begrijpen we de noodzaak van een energiecertificaat bij de verkoop van jouw woning in Spanje. Potentiële kopers kunnen aarzelen om een woning zonder energiecertificaat te kopen, omdat ze niet op de hoogte zijn van de energie-efficiëntie en potentiële kosten voor aanpassingen. Het ontbreken van dit document kan jouw onderhandelingspositie verzwakken, omdat kopers onzekerheden kunnen hebben over de energieprestaties van de woning.

 

Heb je eenmaal een koper gevonden, dan is dit document een verplicht verkoopdocument. 

 

Ons ervaren team kan dit document voor jou regelen, zodat je voldoet aan de wettelijke vereisten en potentiële kopers de nodige informatie kunt bieden. Wij werken samen met gecertificeerde professionals die de nodige inspecties uitvoeren en het energiecertificaat opstellen.

¨Wij worden begeleid met de verkoop van de woning van mijn ouders door Hieke. Tot nu is de ervaring dat de communicatie super is. Hieke neemt ons in alles mee, heldere en open communicatie. Ook is Hieke mee geweest naar de notaris om alle documenten in orde te maken en om voor ons te vertalen!👍 Hieke helpt je werkelijk waar met alles!!! Hieke ga zo door, je bent een topper! Deze makelaar is echt een aanrader!¨
Linda


Onze aanpak

Bij Casalunya Makelaars nemen we de stress van jouw schouders door het regelen van het energiecertificaat als onderdeel van onze uitgebreide dienstverlening. In samenwerking met een beëdigd architect wordt de energie-efficiëntie beoordeeld, waaronder isolatie, verwarmingssysteem, ventilatie en meer. Deze analyse helpt ons om een nauwkeurig beeld te krijgen van de energieprestaties van de woning. Met alle verzamelde informatie en gegevens zullen we een gedetailleerd energiecertificaat opstellen. Dit certificaat geeft een overzicht van de energieprestaties van de woning en voorziet potentiële kopers of huurders van waardevolle informatie over het energieverbruik en mogelijke besparingen.

Zodra het energiecertificaat is opgesteld, zullen we het aan jou overhandigen en een duidelijke toelichting geven. We zorgen ervoor dat je volledig begrijpt wat het certificaat inhoudt en hoe het kan worden gebruikt bij de verkoop of verhuur van de woning.

Indien er spoed bij gebaat is, kun je gebruik maken van onze spoedservice voor de aanvraag van een energiecertificaat.


Energiecertificaat

 

Daarom Casalunya

 

We begrijpen dat je tijd in Spanje beperkt is en dat je het aankopen in een land waar je de taal en regels niet kent spannend vindt. Je wilt geen miskoop doen, of belanden in een Ik vertrek-scenario. Daarom selecteren wij samen met onze lokale partners de beste opties en bespreken de mogelijkheden en de aankoopstrategie.  


Meer informatie

Wil je zorgen voor een vlotte en succesvolle verkoop of verhuur van je woning in Spanje? Zorg dan dat je in bezit bent van een geldig energiecertificaat. Bij Casalunya Makelaars staan we voor je klaar om dit belangrijke document voor jou te regelen. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het verkrijgen van een betrouwbaar energiecertificaat.

Meer informatie?

Bel, stuur een WhatsApp bericht naar +34 644 38 93 61,  mail naar info@casalunya.com of vul onderstaand formulier in. Direct een gesprek inplannen? Boek een online consult gesprek.

Casalunya blog

Casalunya
Digital nomad
tweede huis in spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen