Droomhuis gezocht en gevonden!

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Vorig jaar april was het zover, na een eerste zoektocht op Idealista waar we al wel wat favorieten hadden opgeslagen, zonk de moed ons toch een beetje in de schoenen. Hoe moesten we dit nu verder aanpakken? De hele wirwar van makelaars bellen, afspraken maken, kijken of dat allemaal een beetje tegelijk kon. Een vlucht regelen en een hotel boeken was het moeilijkste niet. Maar dan eenmaal daar wat als we ons droomhuis zouden vinden en dan?

Droomhuis gezocht: het begon met een mailtje

Onze zoektocht op internet naar een aankoopmakelaar leverde niet echt veel op. En toen was daar de oproep van het tv-programma “Droomhuis gezocht”. Ze gingen aanvangen met een nieuw seizoen en zochten nog kandidaten. De stoute schoenen aangetrokken en in de pen geklommen… Een week later al kregen we bericht, wat een leuke brief we komen graag eens praten met jullie. Weer een week later zaten we aan de keukentafel in het kleine dorp in Nederland waar we wonen. Wat een gezellig gesprek met de redactie assistente, Stephanie. En weer een week later kregen we te horen we gaan het avontuur graag met jullie aan, kunnen jullie over 2 weken? Dat werd een maandje later maar wat gaaf! Op Schiphol begonnen de zenuwen dan toch echt wel te werken, de vlucht verliep vlekkeloos en zo ook de autohuur op Barcelona (Avis) binnen een uur waren we in Cambrils en ging de onderneming echt van start. We kwamen al heel wat jaartjes in Cambrils dus vanuit ons hotel genoten we dan ook gelijk van ons favoriete eettentje en de heerlijke boulevard, en ja ook in april de zachte temperatuur!

In je hoofd begin je al een beetje met inrichten

Het team nam ons ’s ochtends mee naar het eerste huis, superleuk gelegen zowat aan het strand en in een kleine buurt van Hospitalet. We waren zeker enthousiast maar natuurlijk nog heel benieuwd wat nog meer komen zou. In je hoofd begin je stiekem al een beetje met inrichten…geduld! Na een top lunch bij Eclipse in Miami Platja op naar huis nummer twee, gelegen hoger in de bergen boven de kust van Cambrils troffen we ook hier weer een prachtig huis, maar wij wilden toch echt op loopafstand van dorp en zee, helaas. Vol van indrukken terug naar ons hotel om ’s avonds onder het genot van een goed glas ja ja Spaanse wijn eens even alles de revue te laten passeren. Ondertussen waren we door het programma ook al geïntroduceerd bij de Nederlandse Hieke, toen werkzaam bij een makelaarskantoor in Tarragona die aankoopbegeleiding deed. De volgende morgen reden we weer naar Miami Platja om tegen ons droomhuis aan te lopen. Als je het programma nog eens terugkijkt zie je het gelijk, liefde op het eerste gezicht met deze droomwoning….

Paella en bubbels na verkrijgen van de sleutels

En zo begon dan het traject van aankoop van dit prachtige pand, Hieke hielp ons met al haar expertise, van bouwtechnische keuring door een Nederlandse architect, taxatie, opvragen van alle benodigde stukken bij de daarvoor bestemde instellingen, waardoor er een adder onder het gras vandaan kwam die ze top heeft helpen oplossen met de verkopers en zo mochten wij 8 juli 2022 de sleutel van onze casa in handen krijgen bij de notaris waarbij Hieke ons ook super ondersteund heeft. Dit heugelijke feit moesten we natuurlijk gelijk vieren dus met zijn allen gingen we aan de paella en bubbels bij restaurant Sotacel in Cambrils, een aanrader en met Nederlandse en Spaanse eigenaar!

Droomhuis van tv huren?

De stappen die daarna volgden waren er nog vele en wij hebben het geluk gehad dat de vorige eigenaren van onze casa ons daar fantastisch bij hebben geholpen en we konden altijd ruggespraak met Hieke hebben.

Nu inmiddels een jaar verder hebben we al vele malen van ons heerlijke huis mogen genieten en hebben we het ook een heel seizoen kunnen verhuren, zo kunnen we telkens weer iets verbeteren of veranderen aan ons huis met de hiermee verdiende opbrengst, want een huis is nooit klaar…

Enthousiast? Kijk dan de uitzending terug van 4 november 2022 of van 6 augustus 2023. En wil je onze vakantiewoning een keertje huren? Leuk! www.villafelizveracruz.com

Hasta pronto!

Over Diana Villares

Met haar Spaanse achtergrond is Diana Villares onlosmakelijk verbonden met het prachtige Spanje. Na vele familievakanties zijn we in 2022 neergestreken in de kustplaats Miami PLatja waar we genieten van het ontspannen Spaanse leven. De perfecte toevlucht vanuit het drukkere Nederlandse leven toch?

Lees hier hoe Diana de aankoopbegeleiding via Casalunya ervaarde en volg haar verhalen via ons blog. Want bij het verkrijgen van de sleutels van je (droom)woning in Catalunya, begint het natuurlijk allemaal pas!

Andere blogs

dakterras
kopen huurwoning
coliving

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen