Eindhoven – Reus: een populaire verbinding onder Nederlandse vakantiegangers

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Het vliegveld van Reus is dé manier om snel aan de Costa Dorada te staan. Binnen 2 uur vlieg je van Eindhoven naar Reus. Afgelopen zomer vlogen 27.699 passagiers van Reus naar Eindhoven. Hierbij staat Nederland op nummer 2 van de meest populaire internationale routes, na Ierland (Dublin).

 

Een kwart van het totale aantal passagiers dat afgelopen zomer een vliegtuig nam vanaf het vliegveld in Reus, vloog naar Dublin. Het ging om totaal 40.067 personen. De tweede meest populaire bestemming vanuit Reus was Eindhoven (27.699 passagiers), gevolgd door Brussel/Charleroi (18.467),  Gdansk (11.279) en Londen/Stansted (9.633). Ook Manchester, Brussel, Frankfurt en Birmingham zijn populaire bestemmingen vanaf het vliegveld van Reus.

 

Ryanair en Jet2

Het vliegveld van Reus is het drukst bezocht tijdens de zomermaanden. Daarom bieden de meeste vliegtuigmaatschappijen geen vlucht aan in de winter. Ryanair vliegt vanaf eind maart tot en met eind oktober van Eindhoven naar Reus. In de maanden november tot en met februari moet je om Tarragona te kunnen bezoeken op Barcelona vliegen. Vanaf daar kun je een rechtstreekse bus pakken naar Tarragona, of een trein.

Jet2 is een nieuwkomer op Reus Airport en is nu al gestart met het verkopen van tickets voor zomer 2022. Via Jet2 kun je vanuit Reus vliegen naar Belfast, Birmingham, Bristol, East Midlands, Edimburgo, Glasgow, Manchester, Newcastle en Londen. CEO Steve Heapy verwacht dat het storm gaat lopen met de tickets voor zomer 2023.

 

Vlucht 2022 boeken naar Reus met Ryanair

Op 27 maart 2022 vliegt het eerste vliegtuig weer van Reus Airport naar Eindhoven. Je kunt hier de time table bekijken om te vliegen met Reus.  De hele week door zijn er vluchten naar Eindhoven, behalve op maandag en woensdag. 

 

 

 Meer lezen

 

Ik wil zo graag even met jou wandelen in Tarragona

Reus Airport: vlieg binnen 2 uur van Eindhoven naar Tarragona

Creixell: prachtige kustplaats aan zee met betaalbare woningen

 

Andere blogs

Oekraïne
Spaanse hypotheek
appartement spanje

Abonneer op onze nieuwsbrief