Hoe maak je een woning verkoopklaar: 6 tips

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

We hebben het al eerder gezegd en we gaan het waarschijnlijk ook nog wel vaker zeggen. Een woning verkopen doe je niet elke dag. Dus is het logisch dat je niet helemaal weet wat allemaal gedaan moet worden. Een van de eerste stappen is jouw woning verkoopklaar maken. Lees hieronder onze tips hiervoor.

 

1. Verven

 

Met verven bedoelen we niet dat de woning helemaal opnieuw moet worden geverfd. Behalve als dat echt nodig is natuurlijk. Maar we bedoelen meer de vlekken op de muur wegwerken. En als er verf afgebladderd is van bijvoorbeeld kozijnen of vensterbanken, zorg ervoor het er weer netjes uit gaat zien. Een tip van ons is om rekening te houden met het feit dat de meeste mensen van lichte woningen houden. Heb je geen witte muren? Zorg dan dat er zoveel mogelijk licht binnenkomt via de ramen.
Oh ja, en de façade van jouw woning witten is ook een heel erg goed idee.

 

2. Homestaging

 

Dit is een belangrijke tip zowel voor de dag dat er foto’s gemaakt worden als de dag dat er een bezichtiging plaatsvindt. Homestaging hoeft niet altijd grote veranderingen te betekenen. Het kan al beginnen bij het neerzetten van vers fruit neerzetten of bloemen kopen en deze op een mooie vaas zetten. Want wie houdt er nou niet van een boeket bloemen. Geeft je woning ook direct wat kleur en een frissere look. Win-win situatie dus als je ons vraagt.

 

woning

 

 

3. Persoonlijke spullen weghalen

 

Dit is misschien een lastige, want voor jou zijn de persoonlijke spullen een deel van je woning geworden. Toch kunnen foto’s, persoonlijke kaarten of souvenirs ervoor zorgen dat een potentiële koper verder wil kijken naar een andere woning. Reden? Je wilt dat de potentiële koper zichzelf in jouw woning ziet wonen en deze als toekomstige (tweede) thuis gaat zien. Aan de schattige babyfoto’s van jouw (klein)kinderen doen daar, hoe schattig ook afbreuk aan af.

 

4. Ruim op

 

Het klinkt misschien logisch, om je huis op te ruimen voordat er foto’s gemaakt worden of voordat er een bezichtiging is. Toch vinden wij het wel belangrijk om te noemen. Heb je opgeruimd, loop dan nog een keer door het huis om te dubbelchecken. Zijn er nog persoonlijke spullen die je over het hoofd hebt gezien? Of ben je een hoekje vergeten op te ruimen? Dan is dit je kans om het alsnog op te ruimen!

 

5. Kleine reparaties

 

Zit er een deur klink los? Gaat dat raam net niet helemaal lekker dicht? Of doet een licht het niet? Fix it! Zulke dingen kunnen op mogelijke kopers over komen alsof de woning slecht onderhouden is. Daarom is het goed om deze kleine dingen te repareren voordat er foto’s worden gemaakt. Of voordat er mensen komen kijken.

 

6. Geur

 

Deze tip is vooral belangrijk bij bezichtigingen. Niet iedereen vindt het belangrijk dat het lekker ruikt. Toch kennen we ook niemand die woning koopt waarin het niet fris of schoon ruikt. Zet daarom extra geurstokjes neer. Of nog beter bak een taart of een brood. Dat geeft mensen direct een gevoel van thuis komen.

 

Conclusie

Het verschilt natuurlijk altijd per woning wat er aan gedaan moet worden. Daardoor hoeft ook niet elke tip die hierboven staat van toepassing te zijn op jouw woning. Toch is het goed om er in ieder geval over na te denken welke kleine dingen je kan verbeteren aan de woning. Want het kom echt ten goede aan de verkoop van de woning: je verkoopt deze eerder en voor een betere prijs. Want over elk gebrek zal de potentiële koper gaan onderhandelen, omdat hij of zij na aankoop iets moet gaan repareren wat jij ook had kunnen doen.

 

Wil je jouw woning verkopen aan de Costa Dorada? En ben jij op zoek naar een internationaal makelaarskantoor waar je geholpen wordt in jouw eigen taal? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen je dan wat onze aanpak is, de courtage waar we mee werken. Wij kunnen ook vrijblijvend afspreken op locatie en een waardebepaling doen van jouw woning.  

Andere blogs

appartement spanje
Costa Dorada
Casalunya

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen