Humans of Catalunya: Sandra Robledo-Ferrez

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

In Humans of Catalunya praten we met interessante mensen die in, je raadt het al, Catalonië (oftewel Catalunya) wonen.Vandaag spreken we met Sandra Robledo-Ferrez (43), een inwoonster van Tarragona en eigenares van Sandra Ilusion Art, een tatoeageshop.

 

Wie ben jij?

‘Ik ben een zeer creatief persoon. Ik denk dat we allemaal op de wereld komen met een zaadje, iets te geven. De mijne is kunst, creativiteit en vooral tekenen. Toen ik klein was wilde ik professioneel striptekenaar worden. Maar het typische is, je ouders vertellen je dat dat geen baan is, om een pad te kiezen dat me geld zal opleveren. Dus ging ik naar een studio die niets met kunst te maken had. Zonder het te beseffen, trek je in het leven lagen aan die je essentie bedekken. Maar het universum zorgt voor kansen om terug te keren naar ons doel. Nu sta ik veel dichter bij mijn essentie en kies ik ervoor om dingen te doen die me echt gelukkig maken.’

 

En wat maakt jou gelukkig?

‘Kunst is mijn passie. Ik schmink, ik teken op de buik van zwangere vrouwen en ik maak tatoeages in mijn tattoostudio. Klanten vragen me meestal voor een fijne lijnstijl, hoewel ik het meest hou van mangastijl en tekenen. In mijn vrije tijd dans ik salsa en Bachata. Ik heb professioneel als actrice en flamencodanseres gewerkt. Momenteel en al jaren, heb ik een Michael Jackson tribute groep en we dansen in Tarragona en omgeving. Ik hou van dieren, ik heb honden en katten gehad. Nu heb ik een prachtige hond (Braco de Weimaraner), en ik breng graag tijd met hem door. Ik ga ook een paar dagen per week naar de sportschool om lichamelijk voor mezelf te zorgen en ik eet gezond.’

 

Waar kom je vandaan?

‘Ik ben geboren en getogen in Tarragona. Mijn vader komt uit de regio Extremadura, mijn moeder is in Tarragona geboren, maar haar ouders kwamen uit Granada.’

 

Waarom koos je Tarragona om in te wonen?

‘Ik ben hier geboren, en de waarheid is dat Tarragona erg mooi is. Met zijn bergen, stranden, de Rambla en de Romeinse ruïnes. Het is echt een kleine stad, of als een grote stad. Het hangt ervan af hoe je het ziet. Je kunt de stad in één dag rondwandelen. Het slechte ding zijn de fabrieken die de stad vervuilen en het milieu vervuilen. Soms denk ik dat ze wel wat beter voor de stad kunnen zorgen. Maar van alle steden in Catalonië, vind ik Tarragona het leukst. Barcelona is ook leuk, maar ik geef de voorkeur aan een eenvoudiger leven. Hier stoppen mensen op straat om met elkaar te praten. In Tarragona leef je meer in gemeenschap dan in de Catalaanse hoofdstad. Ik hou veel van deze stad, maar als ik op een dag zou vertrekken, zou dat zijn om in Granada te gaan wonen. Het heeft ook bergen en zee in de buurt, en ik hou van het zuiden van Spanje, en ook van de vrolijke mensen.’

 

Hoe woon je?

‘Ik woon in een flat in Eixample die ik 13 jaar geleden kocht. Het heeft 2 slaapkamers en ik heb het volledig gerenoveerd naar mijn smaak, hoewel het geen lift heeft. Een van de kamers wordt van tijd tot tijd verhuurd via AirBNB, waar ik Engels oefen en internationale mensen ontmoet. Op een dag zou ik graag een huis hebben met een kleine tuin, moestuin en kippen, dicht bij het platteland zodat ik kan gaan wandelen met Muffie. Bijvoorbeeld in het gebied van Vall de Arrabasada, Boscos of in El Catllar.’

 

Waar kunnen we je vinden?

‘In mijn tattoo studio Ilusion Tattoo Arte. Ik heb het dit jaar geopend, en mijn idee is om uit te groeien tot een tatoeagesalon waar ook andere tatoeëerders werken. Het is een winkel met een open sfeer. De tijd dat tattoo shops donker waren is allang voorbij, tegenwoordig laten allerlei soorten mensen zich tatoeëren. Het nemen van een tatoeage is iets heel persoonlijks omdat het voor altijd op je huid blijft en jou vertegenwoordigt. Vandaag de dag hebben veel klanten me verteld dat het zetten van een tattoo bij mij een goede ervaring is. En dat is wat ik graag doe, mensen helpen hun dromen waar te maken met mijn tekentalent.’

 

Ga eens langs in haar winkel op Carrer Joan Baptista Plana 19 in Eixample (Tarragona), of bekijk haar website Sandra Ilusion Art of haar Instagram. Woon je in Catalonië en wil je ook geïnterviewd worden? Stuur ons een e-mail naar team@casalunya.com.

Andere blogs

Casalunya
torredembarra
vastgoedfotografie-spanje-

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen