Humans of Catalunya: Susannah Gibbin

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

In Humans of Catalunya praten we met interessante mensen die in, je raadt het al, Catalonië (oftewel Catalunya) wonen. De eerste in deze reeks verhalen is de 24-jarige Susannah Gibbin uit het Verenigd Koninkrijk. Wij zijn benieuwd hoe ze hier beland is. Hoe haar dagen hier er zoal uit zien. Haar favoriete dingen aan Catalunya. En niet onbelangrijk, hoe en waar ze woont. We blijven natuurlijk wel Casalunya.


Wie ben jij?

‘Ik ben Susannah Gibbin, 24 jaar en kom uit Swindon, Verenigd Koninkrijk. Ik heb kunst en architectuur gestuurd in Edinburgh en ben daar twee jaar geleden afgestudeerd. Ik werk als “language assistent” op een school in Tarragona. In mijn vrije tijd ben ik vooral te vinden in de natuur of met mijn vrienden.’


Kun je iets vertellen over je leven?

‘Lastig, want op dit moment heb ik geen idee wat ik wil doen in mijn leven. Ondanks dat ik kunst en architectuur heb gestuurd aan de universiteit van Edinburgh wil ik daar niet echt iets mee doen. En ook wil ik niet mijn hele leven les geven. Maar in Spanje wonen is op dit moment even genoeg.’


Hoe ziet je dag eruit?

‘Ik sta op rond half 7. Neem de bus naar de school waar ik werk. Loop rond door de klas zodat de kinderen vragen aan mij kunnen stellen als ze willen en lees dingen voor. Aangezien ze mijn accent heel interessant vinden. Meestal werk ik tot ongeveer 11 uur. Zo ziet mijn werkdag er eigenlijk uit. Zodra thuis kom ga ik naar het strand om de volgende werkdag voor te bereiden en soms een kleine siësta te doen. En meestal spreek ik nog af met mijn vrienden.’


De eerste keer dat je een stap zette in Catalunya. Wanneer, met wie en waarom?

‘Dat was een aantal jaar geleden in Barcelona. Ik zat vroeger in een “big band” waarmee we concerten gaven waar niemand op af kwam. Hiervoor gingen we dus ook naar Catalunya. We begonnen dus in Barcelona na een helse busrit van 40 uur. En ik weet niet veel meer, maar kan me nog heel goed herinneren dat we ’s avonds gingen zwemmen bij het strand in Barcelona. Wat als ik er nu over na denk natuurlijk echt onverantwoordelijk was. En ook weet ik nog dat we naar Port Aventura zijn geweest en dat we overal moesten wachten.’


Waar woon je en waarom?

‘Ik woon in Tarragona, in Parta Alta. En dat is denk ik één van de mooiste plaatsten waar ik ooit ga wonen. Soms vergeet ik hoe mooi het hier is, tot dat er bezoek komt en ik het weer met frisse ogen zie. Ik woon hier aangezien dit de plaats was waar ze een language assistent nodig hadden. Ik wilde eerst geen ja zeggen tegen dit baan aanbod, tot dat ik onderzoek ging doen naar Tarragona en erachter kwam dat het heel mooi is. Ook is het goed verbonden met Barcelona en dat het aan zee ligt hielp zeker mee. Tarragona is daarom een grote reden dat ik toch ja heb gezegd.’


Hoe woon je?

‘Ik woon in een huis met 2 andere mensen in één van de toeristische straten van Tarragona, namelijk “Pilonstreet” oftewel Carrer de’n Compte. De kamer is groot en heb genoeg plaats voor vrienden die komen bezoeken. Ook heb ik een eigen badkamer wat heel prettig is en een dakterras. Wel moet ik zeggen dat het niet super goed onderhouden is door de vorige bewoners en de huurbaas, wat heel zonde is.’Waarom woon je graag in Catalunya?

‘Het eerste wat in mij opkomt is dat de straten heel schoon zijn. Toch is mijn favoriete ding de levensstijl van de mensen hier. Ze leven hier heel erg buiten. Iedereen is altijd buiten te vinden, op het terras of gewoon aan het wandelen. En de mensen zien er hier gewoon heel gelukkig en tevreden uit.’


Enthousiast geworden over het wonen in Catalunya? Bekijk onze woningen.

Andere blogs

tarragona
woning spanje
apartement Parte Alta Tarragona

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen