Huurder in Spanje een wanbetaler? Doe de wanbetaler check van Idealista

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Je hebt een woning of appartement gekocht in Spanje en wilt deze in de verhuur zetten. Er zijn een aantal zaken die je kunt doen om erachter te komen of je een geïnteresseerd persoon kunt vertrouwen. Eén daarvan is controleren of de persoon in kwestie zijn rekening altijd netjes betaalt. 

 

Wanbetaler check van Idealista

Idealista heeft een dienst ontwikkeld waarbij je er voor 4,95 euro (2021) achter komt of een persoon geïnteresseerd in het huren van de woning een betalingsachterstand heeft aan de hand van een controle. 

Dit is de pagina waar je meer informatie kunt lezen over deze dienst en deze ook kunt afnemen. 

 

Vul de gegevens van de huurder in

Allereerst moet je de gegevens van de persoon in kwestie uploaden. Idealiste heeft de  naam en het identificatienummer nodig ( DNI/NIE/NIF- of paspoortnummer). De persoon moet ook een machtiging ondertekenen waarbij wordt ingestemd met deze check.

Wacht op de verificatiecheck

Idealista controleert dan het register van gerechtelijke onbetaalde schulden, data van verzekeringsmaatschappijen, dossiers over mogelijk witwassen van geld. Als je deze dienst aanvraagt als makelaar dan wordt ook informatie verstrekt over lopende leningen bij de bank.

Ontvang het verslag 

In het verslag dat je terugkrijgt kun je lezen wat de eventuele betalingsachterstanden zijn en wordt ook een analyse van mogelijke delinquentie gedaan, op basis waarvan je zelf kunt inschatten over de potentiële huurder het profiel van een hoog of een laag risico heeft op wanbetaling, problemen en andere kopzorgen. 

 

wanbetaler

 

Makelaar nodig in Catalonië?

Ben jij op zoek naar een woning of appartement in Tarragona en omstreken? Neem gerust contact met ons op. Behalve de woning vinden die jij zoekt, helpen we je ook verder met het vinden van de juiste huurder voor de woning als je deze koopt als investering. Om ervoor te zorgen dat de huurder betrouwbaar is, gebruiken we onder ander bovenstaande methode en nog een aantal andere checks. 

Meer lezen 

Prijzen huurwoningen gedaald

Build-to-rent: een win-win voor huurders en investeerders

Woonhuisverzekering afsluiten voor je woning in Spanje

Andere blogs

madrid
Oekraïne
WhatsApp_Image_2023-10-04_at_10.53

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen