Huurprijzen Spanje flink gestegen met name in grote steden

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

madrid

Huurprijzen Spanje flink gestegen met name in grote steden

De gemiddelde huurprijs in Spanje is eind 2022 met 8,4% jaar-op-jaar gestegen. Barcelona (25,7%), Valencia (20,9%), Malaga (20,7%) en Madrid (11,2%) zijn de Spaanse steden waar de huurprijzen het meeste zijn gestegen. 

huurprijzen spanje

 

De prijs van huurwoningen in Spanje is de afgelopen 12 maanden met 8,4% gestegen, volgens het laatste rapport van idealista, de vastgoedmarktplaats in Zuid-Europa. (waar wij als International Real Estate Agency ook adverteren met ons vastgoed).

Eind december 2022 kostte het huren van een woning in ons land 11,4 euro per vierkante meter, dat is 2% meer dan aan het eind van het derde kwartaal. De prijzen liggen duidelijk hoger dan een jaar geleden.

Reden van de prijsstijging van huurwoningen in Spanje is het gebrek aan beschikbaar aanbod. De groeiende vraag gaat gepaard met een slinkend aanbod dat niet kan worden aangevuld. Minder woningen en meer aanvragers leidt tot deze prijsdruk.

 

Spaanse steden met de hoogste stijging in huurprijzen

 

Barcelona is de hoofdstad waar de huurprijzen de afgelopen 12 maanden het meest zijn gestegen, met een stijging van 25,7%. Met stijgingen van meer dan 20% zijn Alicante (23,4%), Valencia (20,9%) en Malaga (20,7%). Zij worden gevolgd door stijgingen in Girona (19,2%), Ourense (15,9%), Teruel (13,8%), Palma (11,9%), Jaén (11,4%) en Madrid (11,2%).

De enige drie dalingen werden geregistreerd in Palencia (-4%), Córdoba (-0,3%) en Zamora (-0,1%).

Barcelona is met 19,3 euro/m2 de duurste hoofdstad om een woning te huren, gevolgd door San Sebastian (16,3 euro/m2) en Madrid (16,2 euro/m2). Op de vierde plaats staat Bilbao (13,3 euro/m2) en op de vijfde plaats Palma (12,9 euro/m2). Onderaan de tabel staan Zamora (5,6 euro/m2), Ciudad Real (6,1 euro/m2), Ávila en Lugo (respectievelijk 6,2 euro/m2), Cáceres (6,3 euro/m2) en Palencia (6,4 euro/m2).

 

Investeren in vastgoed in Spanje

Met de stijgende huurprijzen is het een extra goed idee om nu jouw investering in vastgoed in Spanje te doen. Ben jij op zoek naar een investeringspand of woning in Catalonië? Wij kunnen jou verder helpen. Heb je een appartement of woning gevonden en wil je er bij de aankoop 100% zeker van zijn dat alles bouwtechnisch en juridisch klopt? Schakel ons dan in voor aankoopbegeleiding. Wij hebben al veel inmiddels woningbezitters geholpen om een veilige aankoop te doen in Spanje, waar alles toch net even anders werkt. Voorkom een miskoop én frustratie, schakel ons dan in als aankoopmakelaars en wij begeleiden jou in elke stap van het aankoopproces. Mail ons jouw wens en wij vertellen ons de stappen, ons tarief en de voorwaarden

Andere blogs

zonnepaneel
madrid
Casalunya

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen