zonnepaneel

Aanvragen belastingvoordeel installatie zonnepanelen stijgt in Tarragona

Spanje wil woningeigenaren die hun woning verduurzamen belonen. Eén van de regelingen is dat je een flinke korting krijgt op de IBI wanneer je zonnepanelen laat installeren. De IBI is de Spaanse onroerendgoedbelasting. Dat maakt het investeren in zonnepanelen toch weer een stukje goedkoper. Het aantal aanvragen hiervoor is de afgelopen tijd ook in Tarragona gestegen.

IBI staat voor Impuesto sobre Bienes Inmuebles, oftewel: de Spaanse onroerendgoedbelasting. Afhankelijk van de kadastrale waarde van het vastgoed en de grootte, betalen woningeigenaren hier jaarlijks honderden of duizenden euro’s belasting voor aan de gemeente. 

In totaal hebben 396 mensen de korting op de onroerendezaakbelasting (IBI) aangevraagd voor de installatie van systemen voor thermische of elektrische zonne-energie in hun woning. Dat schrijft de lokale krant Diari de Tarragona op 9 december 2022

Eva Miguel, raadslid voor Milieu en Huisvesting, laat weten dat gemeente Tarragona de komende jaren tot doel heeft om de energie-efficiëntie van de stad te verbeteren en de woningen te verduurzamen. Eva: “Het stijgend aantal aanvragen toont aan dat de bewoners van Tarragona het ook tijd vinden om te starten met zonne-energie in hun huizen. De energiekosten rijzen de pan uit. Zonne-energie heeft de toekomst.” 

Raadslid voor algemene diensten, Jordi Fortuny, laat weten dat de IBI-korting “slechte één van de vele acties is die zijn gelanceerd om het gebruik van hernieuwbare energie aan te moedigen en een duurzamere stad tot stand te brengen”.

 

Woning verduurzamen

Wil jij jouw woning in Spanje verduurzamen door het installeren van zonnepanelen? Neem dan eens een kijkje op de website van SolarMente. Zij kennen alle kortingsregelingen en kunnen jou een aanbod doen op basis van jouw verbruik per maand. Natuurlijk zal het investeren in het verduurzamen van jouw woning niet gratis zijn. Maar zij kunnen jou helpen om de cijfers helder te krijgen, en een keuze voor de juiste installatie te maken. 

 

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen