Investeren in Spaans vastgoed via socimis, de Spaanse variant van REITS

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Investeren in Spaans vastgoed kan door zelf een woning in Spanje te kopen. Heb je daarvoor nog niet genoeg financiering bij elkaar of wil je op een andere manier investeren in vastgoed in Spanje? Verdiep je dan eens in de Spaanse socimis. Dat is de Spaanse variant van een  Real Estate Investment Trust (REIT). Een Socimi, ofwel een REIT,  is een bedrijf dat voor jou als investeerder inkomsten genereert dat voortkomt uit de  kantoren, winkels en woningen die de REIT bedrijf bezit. 

Wat zijn socimis?

Socimi staat voor: Sociedades Cotizadas Anónimas de Inversión en el Mercado Real. Ze werken net als REIT´s (Real Estate Investment Trusts) maar zijn via de wet socimis qua wet- en regelgeving geschikt gemaakt voor de Spaanse markt. Doel van alle socimis: investeren in onroerende goed om deze te verhuren. De socimis in  Spanje zijn opgericht met een duidelijk doel: de vastgoedsector dynamiseren en de huurmarkt  bevorderen. 
Wat veel mensen niet weten is dat Spanje het tweede land ter wereld is met de meeste REITs (socimi), namelijk 72 bedrijven. Reden is dat het makkelijk is om een socimi op te richten in Spanje.

 

De grootste socimis (Spaanse REITs) op een rij

Naam Beurskoers (op 20-6-2021) Kapitaal Soorten activa
Inmobiliaria Colonial  € 8,94 € 4.542,54 miljoen Kantoorruimte
Merlinn Properties € 89,42 € 4.425, 24 miljoen Kantoor- en winkelruimte
Lar Espana € 5,24 € 459,201 miljoen Kantoor- en winkelruimte
Arima € 10,35 € 294,24 miljoen Kantoorruimte
General de Galerias Comerciales € 142 € 3,64 miljoen Winkelruimte
GMP Property € 57 € 1,090 miljoen Verschillend
Testa residencial € 6,3 € 0,8 miljoen Woningen
Zambal € 1,1 € 0,7 miljoen Kantoor- en winkelruimte

 

Crowdfunding socimis

Urbanitea is een socimis bedrijf dat investeerders en vastgoedontwikkelaars bij elkaar brengt op hun platform. Ze zien zichzelf ook als een woningmarkt crowdfunding platform. Op hun website kun je projecten funden in bijvoorbeeld Santander, Barcelona en Madrid. Vervolgens profiteer je mee van de huurgelden en de waardestijgingen.

REIT

 

 

Ben je op zoek naar een investering in vastgoed in Tarragona en omstreken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder in het vinden van een investeringswoning of pand met de rentabiliteit die jij zoekt.

 

Meer lezen

Rentabiliteit vastgoedinvesteringen Spanje daalt

Belastingregels voor tweede woning verhuren in Spanje

Investeren in vastgoed: zo doe je het samen

 

Andere blogs

zwembad
sitges
vermut

Abonneer op onze nieuwsbrief