Investeren in vastgoed in Spanje: zo doe je het samen

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Investeren in vastgoed in Spanje: wekelijks spreken wij diverse personen met die wens. Ze zoeken een goede investering, bijvoorbeeld voor de overwaarde van hun woning. Dagelijks scannen wij de markt om de beste off market deals te vinden in Tarragona en omgeving. Hierbij delen wij een aantal tips over hoe je een goede investering kan doen in Spanje om je vermogen te vergroten. 

 

 

1. Off market deal in Spanje vinden

Via vastgoed snel vermogen opbouwen is een kwestie van goede off market deals vinden. Een off market deal is een pand aankopen die in de verkoop staan beneden de marktwaarde. Je kunt deze panden dan voor een goede prijs kopen, en verhuren of weer verkopen. De winst kan hoog oplopen als je dit een aantal jaar goed doet. In Spanje zijn er diverse mooie off market deals te vinden. Dagelijks scannen wij de markt voor panden aan de Costa Daurada, vanuit Tarragona stad.

 

2. Financiering voor elkaar krijgen

In Spanje moet je 40% van het totale bedrag zelf inbrengen. Tenzij je een Spaans inkomen hebt en het je eerste woning is. Maar ervan uitgaande dat je (nog) niet in Spanje woont en je een tweede woning wilt aankopen, moet je 40% van het aankoopbedrag inleggen. De rest van het bedrag kun je lenen via een hypotheek via een Spaanse bank.

Heb je niet de cash om zelf een woning te kopen in Spanje? Kijk dan of je de woning kunt financieren via de overwaarde van je huidige woning. Wat je hiervoor nodig hebt is een officieel taxatierapport en een goed gesprek met de bank. Je kunt ook een investeerder zoeken, een persoonlijke lening aangaan of de aankoop samen met een vriend of familielid doen.

Vanwege de negatieve rente gaan we allemaal betalen voor het hebben van spaargeld, en dus zoeken steeds meer mensen naar een manier om te investeren. En is het dus een slimme en goede manier om elkaar te helpen.

 

3. Rekenen, rekenen, rekenen

Vergunningen, financieringsproces, kosten verbouwen, hoe het verhuurproces werkt: zorg ervoor dat je je aankoop goed doorrekent.  Wij kunnen je hier ook mee helpen. Voor elke woning die wij verkopen verzorgen wij een business case. Zodat in één oogopslag duidelijk is of het een goede investering is, en wat dan de bruto en netto inkomsten per jaar zijn. Voor wat de winst betreft: vastgoed stijgt in waarde terwijl en de hypotheek wordt afbetaald door je huurders. Stel dat je 2% per jaar aflost, en de waarde stijgt 2% per jaar, dan groeit je vermogen.

 

Investeren in vastgoed in Spanje: meer informatie nodig?

Ben je op zoek naar een investering in vastgoed in Spanje? Wij hebben diverse appartementen in de verkoop, die je kunt kopen met huurgarantie. Laat ons weten naar welke Return on Investment (welk passief netto passief inkomen per maand) je op zoek bent, en dan zoeken wij daar voor jou de investering bij die daar het beste bij past. Let op: wij zijn actief in Tarragona en omgeving, dat betekent de Costa Daurada en in Catalonië. Je staat hier binnen 2 uur vliegen naar Reus airport, en vanaf november tot eind april via Barcelona airport (dan is de verbinding Eindhoven – Reus inactief). Stuur een e-mail naar hieke@casalunya.nl voor meer informatie.  

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”]

Meer lezen

 

Wil je meer lezen over het onderwerp investeren in vastgoed in Spanje?

 

Investeren in vastgoed: it´s all about the mindset

Build-to-rent: een win-win voor investeerders en huurders

Hypotheekrente historisch laag in Spanje

 

Andere blogs

ondergaande zon
woning spanje
Energiecertificaat

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen