Investeren in vastgoed in Spanje: it´s all about the mindset

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Je hebt geklikt op dit artikel over investeren in vastgoed in Spanje. Verlang jij dus naar een leven met meer (financiële) vrijheid? Dan is het opbouwen van passieve inkomsten door te investeren in vastgoed een goed idee. In dit blog delen we een aantal tips over hoe je door het veranderen van je mindset een succesvol vastgoedinvesteerder kunt worden. 

 

´Willen´ in plaats van ´moeten´

 

Als je geld wilt verdienen met vastgoed, dan is dat écht iets wat je moet wíllen. Rijk van jezelf moeten worden met vastgoed, is geen goed idee. Net als werk doen wat je eigenlijk niet leuk vindt, omdat je de huur of hypotheek moet betalen. Daar wordt je op de lange termijn ook niet gelukkig van. Als je het écht leuk vindt om vastgoedinvesteerder te worden, dan zijn je ogen daar automatisch op gericht. Dan ga je dingen zien. Komen er kansen naar je toe. Dan vind je het niet erg om je te verdiepen in de fiscale regels (iets wat er ook écht bij hoort!), ondanks dat je dit misschien wat droge stof vindt.

Het gaat om het verlangen naar een andere manier van leven. Een leven waarin je passief inkomen gaat opbouwen om vrij te zijn. Noem het FIRE, noem het financiële vrijheid… Als je hier écht een verlangen naar hebt en je vindt investeren in vastgoed ook interessant, dan heb je de ingrediënten te pakken voor een succesvol carrièrepad als vastgoedinvesteerder.
Als je vanuit een probleem, bijvoorbeeld een financieel probleem of een probleem in je gezin, in de vastgoed wilt stappen: doe dat niet. Investeren in vastgoed is geen magic pill voor jouw problemen! Het is wel een aanrader om te doen als je dit wilt doen om minder te hoeven werken of eerder met pensioen te gaan.

 

Van het lukt mij nooit naar: hoé gaat het mij lukken

 

Misschien heb je niet het startkapitaal om te starten met investeren in vastgoed in Spanje. En dus denk je: dit gaat me niet lukken. Niet nu, in ieder geval. Als je bij deze mening blijft, dan houdt het snel op.

“Dat lukt mij toch nooit ”, denk je dan.

“Dus is het makkelijker om het ook maar niet te willen.”

Als je het écht wilt, dan gaat het je lukken. Waar een wil is is een weg!

Je kunt bijvoorbeeld denken: leuk, maar ik kan het niet betalen. Als je zo denkt, dan is het inderdaad ook makkelijker om het niet te willen.

Interessanter wordt het door jezelf niet af te vragen óf je het kunt betalen, maar hoé je het kunt betalen. Op die manier gun je jezelf de creatieve ruimte om het onmogelijke toch voor elkaar te boksen. Het is een compleet andere mindset en manier om naar het financieringsvraagstuk te kijken. Deze zienswijze komt uit het boek Rich Dad, Poor Dad, en is sowieso een goed boek om te lezen als jezelf graag een betere investeringsmindset wilt aanleren.

Eén van de Nederlandse voorbeelden van iemand die een mindsetswitch heeft gemaakt is Pieter Monsma, inmiddels eigenaar van Great Property Experience, een platform voor financiële vrijheid via vastgoed. Ooit was hij een Friese boer die eigenlijk liever niet meer op de tractor wilde zitten. Inmiddels is hij een succesvol vastgoedinvesteerder. Toen hij een boerderij in Friesland zag waarvan hij vermoedde dat deze een stuk meer waard was dan de vraagprijs, leende hij de helft van het aankoopbedrag van de bank. De andere helft leende hij van zijn moeder. Lenen van familie of vrienden is natuurlijk een risico, maar in het geval van Pieter heeft deze goed uitgepakt. Hij verkocht de boerderij met een behoorlijke winstmarge aan de gemeente. Het was de start van zijn nieuwe leven als succesvol vastgoedinvesteerder.

Wil je bank niet meewerken? Kijk dan eens verder. Er zijn veel particulieren, maar ook vastgoedbanken en financiële instellingen die hun geld op dit moment kwijt wíllen vanwege de negatieve rente.  Wie in jouw netwerk zou jou daarbij kunnen helpen?

 

Investeer in kennis

 

Financieel onafhankelijk worden kun je leren. Mogelijk met vallen en opstaan. Een van de eerste investeringen waar je goed aan doet als je een vastgoedinvesteerder wilt worden is: investeer in kennis over vastgoed. Investeren in vastgoed is vooral een kwestie van kennis hebben van de markt. Vandaag de dag zijn er veel (online) cursussen beschikbaar waar je jezelf nieuwe skills en een manier van kijken kunt aanleren.  

Voorbeelden van goede online cursussen zijn:

Masters of Property 

Cursus Vastgoed Academy (Martin van den Berg)

IBA Coaching

Samen winnen met vastgoed (vastgoedcommunity)

 

Hopelijk hebben wij jou met dit blog een stukje verder geholpen op jouw pad naar investeren in vastgoed. Durf je het risico te nemen door te investeren in vastgoed in het buitenland, bijvoorbeeld in Spanje? Zoek dan een betrouwbare lokale makelaar die denkt als een investeerder én met goede kennis van de lokale markt. Spreekt de Costa Dorada en omgeving Tarragona jou aan? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen jou graag verder!
Ook als je in de buurt bent en graag wat appartementen wilt bekijken ter oriëntatie, laat het ons weten. Op onze website kun je een aantal (investerings)panden bekijken. Stuur ons voor een actueel overzicht van onze panden even een mailtje, omdat we niet alle panden publiceren.

Voor elk appartement stellen we een businesscase op, met de kosten én de baten. Wij maken een berekening voor je wat de return op investment is en kunnen je ook in contact brengen met financiële instellingen in Spanje.

 

Meer lezen

Aankoopbegeleiding: zo werkt het 

Belastingregels voor jouw tweede woning verhuren in Spanje

Duitse investeerder blij met 10% ROI na investering in Constantí (Tarragona)

Passive income opbouwen met real estate in Catalonie 

 

Andere blogs

Tarragona stad
ecologisch verantwoorde huizen
Corporativa-Casalunya

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen