Jason Momoa beklimt Catalaanse bergen in HBO-serie The Climb

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

De Hawaiiaanse acteur en een twintigtal mensen van het productieteam van The Climb (HBO) bezoeken diverse klimgebieden in Catalonië. Voor de serie, die 8 afleveringen telt, hebben ze maar liefst 3 locaties in de buurt van Tarragona uitgekozen. De rest van de afleveringen worden opgenomen in Mallorca, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Frankrijk. 

 

´Van klimmen blijf ik wild, nederig en vrij´

 

Momoa, die bekendheid verwierf door Khal Drogo te spelen in Game of Thrones, is een groot fan van klimmen. Vandaar zijn vriendschap met Sharma, met wie hij dikwijls klimt in Catalonië en Mallorca. De Californische atleet Chris Sharma is al vijftien jaar in Barcelona gevestigd en heeft zojuist een klimmuur geopend in Gavà, de derde na de klimmuur die hij al had in Barcelona en die in Madrid.

´Klimmen houd me vrij. Nederig. En wild,´ schreef Momoa op social media. Zijn kids klimmen ook al van jongs af aan.

 The Climb

Foto: climbincatalunya.com/Via Ferrata de la  Foig (boek hier)

 

Reality show The Climb

In de realityshow The Climb strijden twaalf klimmers tegen elkaar. De serie zal 8 afleveringen tellen en naar verwachting eind 2022 verschijnen. Klimlocaties waar opnames zullen worden gemaakt zijn Cavall Bernat bij de Montserrat (Vplus 60 meter) en diverse klimroutes in Siurana.

 

Klimmen in Catalonië

Catalonië is een hotspot voor klimmers.

Niet alleen worden in steden veel rocodromos (klimmuren) geopend, ook kun je in de natuur genieten van de enorme verscheidenheid aan landschappen. Van Alpiene tot rotsige Mediterrane bergen en kliffen aan de kust. Bovendien kun je deze avontuurlijke sport het jaar door beoefenen.

 

the climb

 

Foto: Cala de Moli (boek hier

 

Meer lezen

 

Klimroutes in Catalonië op een rij

James Bond drinkt Heineken op Cala Jovera strand in Tarragona

Hollywoodsterren dragen Catalaans brillenmerk Woodys Eyewear

 

Andere blogs

woning spanje
appartement-in-spanje
prefab woning

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen