Luxe vastgoed in Spanje: ecologisch verantwoord is de trend

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Luxe wordt vaak geassocieerd met afval, vervuiling en milieuschade. Maar luxe hoeft niet op gespannen voet te staan met duurzaamheid. De trend om zorg te dragen voor de planeet is namelijk nu ook overgewaaid naar de luxewoning sector. Met name voor wat betreft de luxe nieuwbouwwoningen in Spanje. Hierbij een aantal trends op een rij. 

 

Passieve woningen

Wat energie-efficiëntie betreft, is een luxe eco-luxe woning passief ontworpen, wat betekent dat de architectuur zelf en de bouwsystemen een energie-efficiëntie van ongeveer 90% bereiken in vergelijking met een conventionele woning. Dit wordt bereikt door zonnewinst (openingen naar het zuiden), warmteopslag in muren of andere elementen met voldoende thermische inertie (vermogen om warmte op te slaan). Denk ook aan goed doorlopende isolatie, zonder koudebruggen en luchtdoorlatend zodat geen condensatie optreedt. Ook vindt je in luxe eco-woningen fotovoltaïsche energieoplossingen, zoals windturbines en thermische zonne-energiesystemen die het energieverbruik van de woning tot een minimum beperken.

 

Cutting-edge materialen

De zogenaamde “solid surface” zijn de nieuwste generatie bouwmaterialen op basis van duurzame productie. Denk aan ecologische verf op waterbasis voor vloeren en muren die ook allergieën tegengaan. Denk maar aan het Nederlandse bedrijf Raw Paints die ook steeds meer duurzame verf aan in Spanje verkoopt.

 

vastgoed spanje

 

Led-verlichting met bewegingssensoren

Wat de verlichting betreft, worden luxe woningen vaak zo ontworpen dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen schijnt. Dit wordt bereikt door grote ramen en glas en een woning gericht op het zuidoosten. Het is tegenwoordig ook heel gebruikelijk om verlichting te installeren met bewegingssensoren en geautomatiseerde verlichtingssystemen die het gebruik van energie optimaliseren. Er wordt veel gekozen voor LED, omdat dit efficiënter is en langer mee gaan dan halogeenlampen.

 

Domotica voor luxe penthouses

Domotica staat voor: jouw woning automatiseren. En dat is ook heel duurzaam omdat het energie bespaart. Domotica is een heel ruim begrip, want enkel het besturen van een lamp met je telefoon zou je al domotica kunnen noemen. Wat je hiermee bereikt is het comfort vergroten en energie verlagen. Door domotica in te zetten kun je  verlichting, gordijnen, verwarming, airco, zonnewering, audio en video, het beveiligingssysteem, de wasmachine op afstand besturen. Dat is extra prettig als je een tweede woning hebt in Spanje waar je niet altijd verblijft. 

 

smart home

 

Meer lezen 

 

Investeren in vastgoed: Restate Brothers Barcelona investeert nog 6 miljoen euro voor eind 2021 

Vastgoed in Spanje verkopen: wordt de meerwaardebelasting afgeschaft?

Kronospan investeert 180 miljoen euro in bouw van fabriek in Tortosa 

Cruise ship terminal Tarragona Moll de Balears klaar in maart 2022

 

Andere blogs

appartement spanje
Personal real estate shopper spanje
vastgoedfotografie-spanje-

Abonneer op onze nieuwsbrief