Luxe woning kopen samen met anderen: proptech Secconda arriveert in Spanje

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Het bezitten van een luxe huis voor een kwart van de marktprijs. Het klinkt als een droom, maar het kan via de simpele formule van mede-eigenaarschap. Secconda, een proptech opgericht door Marta Bravo, Beatriz Gil en Jesús Bravo maken het mogelijk in Spanje, de Dominicaanse Republiek en binnenkort ook aan de Franse kust.

Secconda springt in op een probleem: de leegstand van veel luxe woningen. Marta Bravo, business development manager van Secconda in de Dominicaanse Republiek, legt uit: “Via  het model van luxe mede-eigendom kunnen meer mensen toegang krijgen tot luxe woningen. Zowel om in te investeren als zelf van te genieten.”

 

Meer betalen? Vaker genieten!

De werkwijze is eenvoudig: de mede-eigenaar kan tussen één en vier aandelen van het goed kopen (dat gewoonlijk in acht aandelen wordt verdeeld). Niemand kan nooit meer dan 50% van het huis kan bezitten. “We doen dit zodat er een gelijke verdeling is. De dagen dat je van het huis kunt genieten zijn gekoppeld aan de aandelen die je bezit. Als een mede-eigenaar één aandeel heeft, kan hij min of meer 40 dagen per jaar gebruik maken van de woning, zijn dat er twee aandelen dan 80 dagen per jaar, enzovoort,” legt Beatriz Girl,  directeur van Secconda, uit.

 

Beheer woning uitbesteden

Secconda beschikt over een portefeuille van eigendommen om in te investeren en neemt, zodra de overeenkomst met de mede-eigenaars is gesloten de rol van property management op zich, oftewel het beheer van de woning. “Wij zorgen ervoor dat alles in orde is, dat alle mede-eigenaren het eens zijn als er iets besloten moet worden, dat de woning schoon is na gebruik en regelt ook een boekingsysteem  waarmee de mede-eigenaren hun verblijf in het huis kunnen boeken,” aldus het bedrijf.

In het portfolio van het bedrijf staan woningen in een price range van 1 miljoen tot 8 miljoen euro. Na diverse transacties in de Dominicaanse Republiek gaan er binnenkort via Secconda diverse mede-eigenaars naar de notaris voor ene huis in Marbella.

Secconda richt zich ook op de verkopers van luxe woningen. Stel dat je vanwege onderhoud en kosten overweegt je woning te verkopen, maar dit liever niet wilt. Dan is mede-eigenaarschap een manier om toch de woning te behouden, maar te delen in de kosten.

 

Meer lezen

Spaanse proptech Zazume digitaliseert huurdersmarkt 

Investeren in vastgoed in Spanje via proptech Inviertis

Vooral Duitsers kopen luxe vastgoed in Spanje

Luxe vastgoed in Spanje: meeste villa’s boven 3 miljoen staan in Malaga –

 

Andere blogs

Baqueira Beret
bouwvergunning
Tarragona station

Abonneer op onze nieuwsbrief