Paardrijden aan de Costa Daurada in El Catllar

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Paardrijden aan de Costa Daurada is een leuk uitje, vooral met kinderen. Wil je graag paardrijden in de bossen? En niet al te lang van tevoren boeken? Dan is het hippisch centrum in El Catllar misschien een goede optie.

 

Paardrijden aan de Costa Daurada

 

Er zijn meerdere paardenclubs aan de costa, maar in dit blog lichten we er ééntje uit en dat is Centre Hípic El Catllar. El Catllar is een dorp op zo´n 20 minuten rijden van het strand in Tarragona. Het eerste wat je ziet als je El Catllar binnen rijdt (vanaf Tarragona) is het hippisch centrum. Je kunt er binnenwandelen wanneer je wilt, je hoeft niet vooraf te boeken. Het tarief voor een ritje van een half uur voor één kind is 18 euro, af te rekenen in het restaurant bij het hippisch paardencentrum. Je kunt paardrijden bij de installaties, maar mooier is het om te vragen om een ritje door de bossen achter het centrum.

 

paardrijden costa daurada

 

Paardrijden op Platja Llarga in Tarragona

Wil je graag paardrijden op het strand in plaats van in de bossen bij El Catllar? Dat kan ook, op aanvraag. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de verschillende routes die je per paard kunt afleggen op het strand. La Platja Llarga (´het lange strand´) bij Tarragona leent zich uitstekend voor een paardenritje op het strand. Wil je even verder kijken dan het hippisch centrum in El Catllar? Via Yumping kun je nog meer aanbieders vinden van verschillende paardrijroutes.  

 

Genieten van paarden met kinderen

Eigenaar van het hippisch paardencentrum in El Catllar is Juan Luís Fernández Fernández uit Cordoba, een hele relaxte man die vertelt dat het met name meisjes zijn die paardrijden in El Catllar. Jongens proberen het wel maar gaan zich na een tijde vervelen, zegt hij. Hij organiseert ook paardenzomerkampen, waar je voor 130 euro inclusief ontbijt je kind kunt inschrijven in de schoolvakantie in de zomer. Ze mogen dan tussen 9.00-14.00 uur meehelpen met de paarden en deze ook berijden. Ook staat er een zwembad voor op de warme dagen. Het centrum organiseert ook kinderpartijtjes, waarbij de kids kunnen paardrijden op pony´s. Hier kun je daar meer informatie over vinden. 

 

 

Andere blogs

Tarragona stad
casalunya
Ontwerp zonder titel (88)

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen