Restaurant Merceria34 Tarragona: werelds eten in La Parte Alta

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Restaurant Merceria34 is net als Restaurant Frida een plek om naartoe te gaan als je even iets anders wilt dan paella, patatas bravas, vermut of calcots. Sterker nog, de voormalig chef van restaurant Frida staat hier in de keuken. Van kabeljauwkroketten tot Japanse aubergines: de menukaart is een fusion mix van wereldgerechten en je proeft dat deze met liefde zijn samengesteld. 

 

Merceria34 eert haar naam aan de straat

 

De straat Merceria verleent haar naam aan de kleine winkels die daar eerst huisden met name met snuisterijen om te naaien en breien. Inmiddels hebben deze winkels plaatsgemaakt voor restaurants, waaronder op nummer 34 Merceria34. De straat ligt in La Parte Alta van Tarragona, de historische oude binnenstad.

 

Fusion keuken

 

merceria34

 

Op de kaart kun je diverse Catalaanse en Spaanse gerechten vinden, en het beste van Azië.  Aanrader voor wat betreft de Mediterraanse tapas zijn:  Buñuelos “coulant” de bacalao (de kabeljauw kroketten),  Tartar de ternera con huevo frito y patata paja (Rundertartaar met ei) en Pie de cerdo frito sobre chutney de mango y foie (voor wie durft: varkensvoet met mango en foie).
Uit de wereldkeuken niet te missen: Berenjena asada con miso blanco y katsuobushi (aubergine met miso uit Japan, voor wie in Japan is geweest, het is écht net zo authentiek en lekker als daar), Ceviche de corvina y vieiras (oké, geen ceviche is zo lekker als in Peru maar deze komt dichtbij), en  Verduritas estilo thai con pulpo y panceta (Thaise groente met vlees en vis).

 

Bekijk hier de complete menukaart van Merceria34.

 

Openingstijden en zitplaatsen

Rond 13.30 uur – 15.30 uur en van 20:45 tot 23:00 uur is het restaurant open van donderdag tot maandag  (het is verstandig om te reserveren) . Als je niet hebt gereserveerd dan kun je een rij verwachten, dus kom op tijd. Dinsdag  en woensdag is het restaurant gesloten (2021).

 

Je kunt  3 plekken kiezen om te zitten: op het terras (in de lente, zomer en herfst), beneden binnen en boven binnen. De tafels op de bovenverdieping staan wat dicht op elkaar, ideaal als je dit afhuurt voor een feestje, maar als je met max 5 personen komt dan is beneden of op het terras zitten iets dynamischer qua sfeer.

 

merceria34

 

Merceria34 restaurant Tarragona: adres en meer informatie

Je kunt het restaurant vinden aan Carrer Merceria 34  43003 in Tarragona (Parte Alta). Meer informatie vind je op de website Merceria34.com. Mailen kan via info@merceria34.comtelefoonnummer is (0034)  977 857 662.

 

 

Meer lezen culinair

Zo serveer je een goede vermut 

Restaurant Frida Tarragona Mexicaans eten

Poké Bowls uit Hawai: een rage in Tarragona

 

Andere blogs

Appartement Tarragona
ecologisch verantwoorde huizen
martin-kupers

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen