Speel monopoly in Tarragona met Tarracocity

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Tarragona heeft nu een eigen molopoly spel! Het is gemaakt door Jordi Noguera, Ángel Castillo, Álex Abelló en Oriol Farràs, vier vrienden die elkaar in een studentenhuis in Barcelona hebben ontmoet. 

Als de jongens één ding gemeen hebben dan is het hun passie voor bordspelletjes. En hun leeftijd, want ze zijn allemaal 26 jaar oud. Qua studie doen ze allemaal iets anders: de één is ingenieur, de ander arts, de ander journalist.

Toen Oriol op een dag een monopolyspel van Tarragona maakte, dachten de jongens: dit moeten we serieus aanpakken.

 

Rambla Nova het duurst

Zo ontstond Tarracocity, El joc per fer fortuna a la teva ciutat. Het spel speelt zich af in de straten van Tarragona. Het spel doet sterk denken aan het traditionele monopoly, maar dan in Tarragona. De Rambla Nova is natuurlijk het duurst. “Niet alle straten zijn er, want dat was onmogelijk, maar in het spel gebeuren er dingen in alle wijken van de stad”, leggen de jongens uit. Er zijn ook verwijzingen naar de haven van Tarragona en de chemische industrie.

 

Ideaal cadeau voor Kerst 2021

Hoewel iedereen het spel kan spelen bevat het spel veel insiders jokes, grapjes die bewoners van Tarragona meteen begrijpen. De prijs van het spel is 36 euro en voor elk spel wordt er één euro gedoneerd aan een goed doel.

De jongens hebben laten weten dat de eerste editie voor Kerst 2021 besteld kan worden. Diverse winkeleigenaren in de stad hebben al aangeboden om het spel te verkopen.

 

Meer lezen over Tarragona

 

Ik wil zo graag even met jou wandelen in Tarragona

Restaurant Frida: de beste Mexicaan in Tarragona en omstreken – Casalunya

Olijven met ansjovis, een schijfje citroen en ijs: zo serveer je een goede Vermút 

VVV Tarragona (toerismebureau)

Tarragona: UNESCO stad

Andere blogs

ecologisch verantwoorde huizen
investering vastgoed
Tarragona

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen