Tips en activiteiten voor een dagje uit in Altafulla

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Altafulla aan de Costa Daurada kun je een beetje vergelijken met Haarlem. Het heeft niet zoveel oppervlakte als andere Catalaanse steden zoals Barcelona of Tarragona, maar heeft wel de grandeur. Veel rijke Catalanen hebben hier hun (tweede) woning en genieten van al het moois dat de stad en bijbehorend strand hebben te bieden. Hierbij een aantal tips op een rij voor wanneer je in Altafulla bent.

 

Altafulla betekent ´hoog blad´ betekent in het Catalaans. Wellicht is deze naam tot stand gekomen vanwege de hoge ligging. De stad heeft een rijke historie en een mooi strand.

 

Vila Closa

Vila Closa is een middeleeuwse citadel en het toeristisch hoogtepunt van Altafulla. Hier ligt een verzameling kastelen en landhuizen van rijke Catalanen die hier tussen de 16e en 18e eeuw woningen lieten bouwen. Op een rotsblok torent het kasteel van Altafulla, dat privé-eigendom is, boven de stad uit. Elke maand kun je er op zaterdagen een rondleiding krijgen, althans in de maanden februari, maart, april, mei, juni, september, oktober, november en december op de eerste zaterdag). De tour start om 11.00 uur en kun je reserveren via  www.altafulla.cat of telefoonnummer +34977 651 426. Kosten zijn 4 euro en de tour duurt 1,5 uur.

 

altafulla

 

 

Vil·la Romana dels Munts

In haar roemrijke jaren was de Romeinse nederzetting dels Munts een luxe paleis, dat toebehoorde aan een invloedrijke gouverneur van het rijk Tarraconensis. De ruïnes en overblijfselen maken duidelijk in wat voor een weelde de gouverneur en zijn familie leefden. Mozaïekkunst en delen van een sauna vormen hiervan het bewijs.

Passeig del Fortí (zonder nummer), T 977 236 209, OPEN februari – november 10h-13.30h, 15h-17.30h dinsdag tot zondag 10.00-13.30 & 15.00-17.30, ENTREE € 4

 

altafulla

 

Botigues de Mar

 

Dit is  Altafulla’s strandboulevard, met kleine pakhuizen. In de 18e eeuw bewaarden handelaars en vissers hier wijn en cognac om naar Amerika te verschepen om vervolgens cacao en indigo uit het nieuwe continent op te slaan. Tijdens de vorige eeuw werd een groot aantal pakhuizen omgebouwd tot woonhuizen. Tegenwoordig kun je er shoppen en wat eten en drinken. Wij kennen het verhaal van iemand die in één van deze woningen woonde en zijn vissershengel uitgooide vanaf het balkon om te vissen… Is een optie, als het tij hoog is!

Carrer Botigues de Mar, 43893 Altafulla

altafulla

 

Hotel Spa Gran Claustre

Dit viersterrenhotel dat in een woning uit 1746 huist, staat dicht bij het kasteel van Altafulla in het centrum. De charme van de oude woonelementen is gecombineerd met de gemakken van de 20e eeuw, waaronder een zwembad, spa en jacuzzi. De kamers zijn luxe en de gerechten in hotel-restaurant Les Bruixes de Burriac op niveau. Een aanrader!

Carrer del cup 2, www.granclaustre.com

 

gran claustre altafulla

 

Meer lezen

 

Catalunya: daarom is het zo´n bijzondere Spaanse regio 

Reus Airport: vlieg binnen 2 uur van Eindhoven naar Tarragona 

Messi opent luxe hotel in Catalaans skiparadijs Baqueira Beret 

Burgemeester van La Riera de Gaià organiseert elke maand een dorpsfeest 

 

Andere blogs

Casalunya
Nederlandse makelaar spanje
Casalunya

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen