Vastgoedpartij Solvia verkoopt 1.500 Spaanse woningen vanaf 66.000 euro

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Vastgoedpartij Solvia mikt op de markt van singles in Spanje. Afgelopen maand zette dit Spaanse makelaarskantoor, actief in heel Spanje, 1500 woningen in de verkoop te koop vanaf 66.000 euro. Op die manier kunnen singles of starters een eigen woning kopen met lage hypotheeklasten. 

 

Jongeren en singles: lastig toegang tot een woning in Spanje

Als je jong bent én single, dan is het lastig om een eigen plekje voor jezelf te huren of kopen in Spanje.  Toegang krijgen tot huisvesting, of het nu via een hypotheek is of door te huren, is voor de meeste jongeren vandaag de dag ingewikkelde taak. Dit omdat de gemiddelde lonen voor jongeren niet meegroeien met de prijzen van woningen. Volgens een onderzoek van de Bank van Spanje moet een jonge werknemer zo´n 56,4% van de maandelijkse inkomsten inleveren om de hypotheek of huur te betalen.  Vastgoedpartij springt op deze behoefte in door in heel Spanje 1500 woningen op de markt te brengen geschikt voor singles en jongeren, vanaf 66.000 euro. Dit zijn de woningen die ze in Tarragona op de markt hebben gebracht (oktober 2021). 

 

woning in spanje

 

 

Meer woonrechten via de Ley de vivienda

 

Solvia is een commerciële partij die inspeelt op dit probleem. Ook de overheid is bezig om dit probleem aan te pakken. Dit door de Ley de vivienda, de woningwet, in Spanje te verbeteren. De kranten staan er begin november 2021 vol van dat de overheid de woningwet aanpast

Paar aanpassingen:

– Leegstandtoeslag: de toeslag op leegstaande woningen. Eigenaren van woningen die leegstaan moeten meer IBI betalen, 150% meer dan voorheen;

– 30 % van alle vastgoedprojecten moeten projecten zijn voor de ontwikkeling van sociale huisvesting. Een voorbeeld daarvan is het project in Calafell waar wij eerder over schreven.

– Huurtoeslag van 250 euro per maand voor jongeren (lees hier hoe het zit).

 

 

Meer lezen over Spaanse woningen voor jongeren en singles

 

Pedro Sánchez zegt huurtoeslag 250 euro per maand toe aan jongeren 

Huis kopen en huren Spanje: voor veel jongeren financieel niet haalbaar 

Calafell krijgt 100 nieuwe sociale huurwoningen (VPO´s)

Huurwoningen Spanje in handen van nationale en internationale banken

 

Andere blogs

Corporativa-Casalunya
Casalunya
camping-salou

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen