Wat te doen in Barcelona in één dag

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

fietsen-Barcelona

Wat te doen in Barcelona in één dag

Het is een van de populairste steden in heel Spanje en vanaf de Costa Daurada ben je er zo: Barcelona. Perfect voor een dagtrip. Local Annebeth Vis van Barcelonatips.nl vertelt wat je in ieder geval gezien en gedaan moet hebben.  

 

wat te doen in Barcelona

 

Een ding is zeker: er is ontzettend veel te zien in Barcelona. Van de prachtige modernistische highlights, tot aan de vele musea. Bekijk bijvoorbeeld de grootste collectie werken van Picasso in het Picasso Museum. Loop over de Passeig de Gràcia en bewonder Casa Batlló of Casa Milà. Deze twee huizen horen beide tot Gaudí’s bekendste werken. Hoe vaak je er ook komt, je zult je nooit vervelen.

Als je in Spanje woont of er veel komt, zal het strand vast één van je favoriete plekjes zijn. Ook in Barcelona kun je een mooie wandeling aan zee maken. En vergeet niet uitgebreid te gaan shoppen! Wil je de stad van boven bekijken? Dan heb je meerdere uitzichtpunten die de moeite waard zijn: neem de kabelbaan naar de Montjuïc of klim naar de Bunkers del Carmel. 


Welke highlight(s) mag je in Barcelona écht niet overslaan? 

 

Als je in Barcelona bent, moet je ‘m gezien hebben: de Sagrada Familia. Dit fenomenale bouwwerk van Antoni Gaudí is een toeristische trekpleister, maar dat maakt de kerk niet minder mooi. De buitenkant is al enorm indrukwekkend, maar wacht maar totdat je het van binnen ziet. Het interieur met de unieke vormen, structuren en de lichtinval is spectaculair!

wat te doen in Barcelona

 

Net zo bekend als zijn kerk is Gaudí’s Park Güell. Dit ontwierp hij naar voorbeeld van de Engelse stadstuinen. Door het hoogteniveau heb je hier vanaf de mozaïeken banken een prachtig uitzicht over de stad. 

Je kunt deze twee highlights prima op één dag bekijken. In de Sagrada Familia ben je ongeveer een uur kwijt. Voor Park Güell kun je anderhalf tot twee uur uittrekken.

 

Fietstour

 

Wat de Nederlanders goed kunnen, wordt in Barcelona ook steeds meer gedaan: fietsen. Wanneer je de stad écht wil leren kennen, is een fietstour de ideale manier. Zo beleef je de bruisende stad en kom je ook meer over de stad te weten. Ga op pad met een Nederlandstalige gids. Zo’n  local woont vaak al een tijdje in de stad en kent de leukste hotspots en verborgen plekjes. Een fietstour duurt meestal drie uur. Ik raad je aan te kiezen voor een fietstour door de oude stad, de highlights kun je zelf wel vinden! Hier vind je de leukste fietstours door Barcelona.

wat te doen in Barcelona

 

Lunch en diner

 

Er zijn talloze restaurants in de stad waar je heerlijk kunt lunchen.
Eén van die restaurants is Bosco in het centrum. Of ga naar Federal, waar je lekkere broodjes en salades kunt krijgen. Na de lunch kun je nog heerlijk door het oude stadscentrum een wandeling maken en genieten van de middeleeuwse straatjes. Andere leuke lunchtentjes zijn La Monroe, Ideal (aanrader met kinderen) en Petra. Voor het diner zijn Bar Cañete, Casa Lolea of health restaurant Flax & Kale aanraders.


Vervoer

 

Nog even praktisch. Barcelona is vanaf de Costa Dorada het best te bereiken met de auto of de trein. In de stad huur je voor een dag een fiets of maak je gebruik van het openbaar vervoer. Koop een rittenkaart, dat is meestal de goedkoopste manier om je te verplaatsen.

 

Over gastblogger Annebeth Vis

 

De Nederlandse Barcelona expert Annebeth Vis woont al 20 jaar samen met haar Argentijnse partner in haar geliefde stad Barcelona en kent de stad van Gaudí inmiddels als geen ander. Ooit schreef Annebeth Vis samen met Casalunya-eigenaar Hieke Voorberg de reisgids 100% Catalonië. De start van een mooie vriendschap.

Andere blogs

raam woning spanje
Casalunya
Tarragona station

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen