Wijnproeverij Vinye del Terrer

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Als je in de regio van Tarragona bent, zijn er wijngaarden in overvloed. Doordat je door de (olijf)bomen het bos soms niet meer kunt zien, is hier in ieder geval al één tip. Wijngaard Vinye del Terrer in Vila-Seca, dichtbij Salou.

Auteur: Sanne Kroeze

De Wijngaard

De wijngaard wordt gerund door Eduard en zijn vrouw. Beide enorm gastvrij met een passie voor wijn maken. Ze willen je oprecht dingen leren over hun baan en staan open voor alle vragen. En niet onbelangrijk, Eduard zijn Engels is heel goed. Wat niet vanzelfsprekend is in Spanje.

De Rondleiding

Voordat je aan de wijn gaat, begin je met een rondleiding. Toen ik er was regende het waardoor we niet de wijngaard in zijn geweest. Wat je met mooi weer dus wel doet. Wij kregen een rondleiding door de “wijnfabriek” waar ze het wijn maken stap voor stap uitlegden. En daarbij ook het verschil tussen witte en rode wijn. Daarna kregen we een kleine tour door de wijn opslag. De uitleg is niet langdradig, goed te volgen en interessant. Als je alles hebt gezien is het tijd voor het beste gedeelte, namelijk het proeven.

De Wijnproeverij

Bij ons werden er 3 wijnen geproefd, 1 witte en 2 rode. En ook al was het half 12 in de ochtend, smaken deed het zeker. Eduard zei zelfs dat het proeven het beste vroeg op de dag kan, want dan zijn je smaakpapillen nog zo neutraal mogelijk. Dit doe je met een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Na de wijnproeverij is er ook de mogelijkheid om je favoriete wijnen te kopen.

Ben je nu geïnteresseerd in deze wijnproeverij? Kijk dan even op de website van Vinye del terrer of boek direct een tour via winetourism

Lees meer over culinair genieten in Catalunya

Andere blogs

Sant Jordi
zwembad appartement spanje
woning spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen