Woning in Spanje opknappen met een klusser van Habitissimo

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Een woning in Spanje opknappen is lastig als je geen klussers kent. Via het platform Habitissimo kom je met ze in contact. Je kunt er ook Engelstalige klussers vinden, maar het aanbod is groter wanneer je Spaans spreekt. 

 

Kies een klusser via Habitissimo 

Het Spaanse woord voor een klusser is ´una paleta´.  Tenzij je een turn-key opgeleverde woning of appartement koopt, heb je na aankoop van een woning in de regel een klusser nodig. Denk aan schilderwerk, een nieuwe keuken plaatsen en het plaatsen van een nieuwe muur of juist het verwijderen daarvan. Ook is het handig om na aankoop van de woning een ´hjuisklusser´ te hebben, voor als er iets kapot gaat in de woning. Via Habitissimo kun je op basis van het invieren van jouw postcode het type klusser vinden dat jij zoekt. 

 

Stap 1: geef aan welke klus er moet gebeuren

 

woning in spanjeGeef aan of het gaat om een verbouwing (reforma), of je een schilder nodig hebt (pintor) of een ander soort klusser. Je kunt Deepl gebruiken voor vertalingen. Voer vervolgens jouw postcode in. 

Stap 2: kies een professional 

woning in spanje

Vervolgens wordt er een list getoond met professionals die je kunt kiezen. 

Hoe vind je de  beste?

Tip: gebruik de filters waarbij je de klussers kunt ordenen op basis van jouw selectiecriterium. Bijvoorbeeld: hoe positief ze beoordeelt zijn, of ze de juiste certificaten hebben om hun werkzaamheden uit te voeren, etc.

Door te klikken op de aanbieder kun je de beoordelingen van klanten lezen plus foto´s bekijken van het werk dat ze hebben geleverd.  

 

Stap 3: neem contact op

woning in spanje

 

De snelste manier is om even te bellen naar de klusser. Daarvoor moet je wel goed Spaans spreken. Wat ook kan is eerst een offerte opvragen. Klik hiervoor op  ´Pedir presupuesto´. In het keuzemenu krijg je een aantal vragen waar je antwoord op moet geven, zodat de klusser het aantal uren en het type werkzaamheden kan inschatten.

 

Woning in Tarragona verbouwen en opknappen

Ben jij eigenaar van een woning in Tarragona en omgeving en zoek jij hulp in bij het verbouwen, onderhouden en eventueel ook verkopen van jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben onder andere een Nederlandstalige klusser in ons netwerk en kunnen jou de weg wijzen.

 

Meer lezen

 

–  Ikea opent een winkel in Tarragona

3D geprinte woning in Spanje

Huis bouwen in Spanje: zo gaat het in zijn werk

 

Andere blogs

villacruz2
Casalunya
Nederlandse makelaar spanje

Abonneer op onze nieuwsbrief