Woning verkopen Spanje: 5 renovatietips voor waardestijging

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Je wilt jouw woning in Spanje verkopen. Nu, of op termijn. Wil je zeker zijn dat de renovaties die je uitvoert in de woning de moeite waard zijn bij de verkoop? Hierbij zetten wij op een rij welke verbeteringen ervoor zorgen dat jouw woning in waarde stijgt.

 

 

1. Nieuwe keuken

 

Goedkoop is het niet, maar een nieuwe keuken plaatsen in de woning die je wilt verkopen is één van de beste manieren om jouw woning te laten stijgen in waarde. Reden? Kopers hebben geen zin in het gedoe van een keukenrenovatie: het uitzoeken van een keuken, contracteren van het team, het gebruiken van een tijdelijke geïmproviseerde keuken, tot het stof dat de woning invliegt bij het plaatsen van de keuken… Kopers hebben hier geen zin in, en zijn bereidt meer te betalen voor een woning als er al een goede keuken in zit.

Als je dus moet kiezen tussen het renoveren van een keuken of een badkamer, renoveer dan een keuken omdat een badkamerrenovatie in de regel praktischer is, vooral wanneer de woningen meerdere badkamers heeft.

Wil je de keuken niet volledig  verbouwen?

Vervang dan kleine onderdelen. Denk aan de kastjes, het keukenblad de elektronische apparaten. Ook een likje verf doet wonderen.

 

wonijng verkopen spanje

(Afbeelding:  David Lovatti/Future)

 

2. Nieuwe vloer

 

De eerste indruk van een geïnteresseerde koper bij het bekijken van de woning is cruciaal. De vloer van jouw woning bepaalt voor een groot deel hoe nieuwe en goed de woning eruit ziet. Investeren in een nieuwe vloer of een upgrade van de vloer is dus geen slecht idee als je de woning in waarde wilt laten stijgen. De koper zal hierdoor namelijk bereid zijn meer geld te betalen voor de woning. Huur een professional in om de vloer te laten leggen.

 

woning verkopen spanje

 

3. Investeer in kleine details die het verschil maken

 

Heb je geen zin of tijd in grote investeringen en projecten als de keuken en de vloer,  kijk dan waar je nog meer in kunt investeren om de woning in waarde te laten stijgen.

 

Denk aan:

– Verlichting

– Nieuwe deurknoppen

– Nieuwe deuren

– Decoratie-items

 

Ook wanneer je niet te veel wilt besteden, kunnen strategische veranderingen jouw woning een meer high-end gevoel geven. Waardoor je jouw woning in Spanje voor een betere prijs kunt verkopen.

 

4. Nieuw likje verf

 

Het opnieuw schilderen van het interieur van jouw woning zorgt voor duizenden euro’s waardestijging bij de verkoop. Een frisse laag verf doet wonderen voor  het interieur van een huis. Wit, lichtgrijs en crèmekleurige verf zorgt voor meer warmte in de woning en geeft de indruk van meer ruimte.

 

woning verkopen spanje

 

5. Verbeter de tuin en het terras

 

Woningen met een terras of tuin zijn sinds de lockdown in Spanje erg in waarde gestegen. Ook hebben veel mensen in de tijd van de pandemie besloten om meer ruraal te gaan wonen. Dit heeft gezorgd voor een stijging van de prijs van woningen met een buitenruimte of een landelijk gevoel.

Heeft jouw woning een tuin? Of een terras? Zorg er dan voor dat deze er pico bello uitziet.

 

Denk aan:

– Nette oprit

– Heggen trimmen

– Bloembedden bijhouden

– Plant onderhoudsarme planten

 

 

Let op: kies voor verbeteringen die in de toekomst gemakkelijk te onderhouden zijn. Veel mensen hebben geen zin om uren te spenderen aan het onderhoud van de tuin.

 

Meer lezen over woning verkopen in Spanje

 

Ruraal wonen in Catalonië populair onder Catalanen als gevolg van de pandemie 

Contrato de arras: wat is het en waar moet je op letten? 

Bouwvergunning aanvragen Spanje: onze tips 

 

Andere blogs

Digital nomad
ecologisch verantwoorde huizen
Appartement Tarragona

Abonneer op onze nieuwsbrief