Zonne-energie Catalonië: de aanbieders op een rij

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

 

Er zijn 2 problemen momenteel: de energie is ontzettend duur, én we hebben te maken met uitputtende energiebronnen. Er is één groot voordeel: in Spanje, en Catalonië, schijnt bijna altijd de zon. Een mooie kans dus om én jouw bijdrage te leveren aan een meer duurzame planeet, én meer geld over te houden aan het einde van de maand. Hierbij zetten we een aantal aanbieders en leveranciers op een rij.

Svea Solar

Op de website van Svea solar kun je uitrekenen op basis van jouw adres hoeveel zonne-energie jij kunt opwekken.

Vul je adres in, teken met het tekenprogramma het dak waarop je ze wilt plaatsen. Het programma rekent dan het aantal m2 uit. Vervolgens moet je aangeven of het gaat om een plat dak of een schuin aflopend dak. Vervolgens vul je in wat je nu per maand betaalt aan energie, en wat voor type zonnepanelen je zoekt: basic, design of pro. Na het invullen van je contactgegevens neemt dit bedrijf contact met je op, en zal je vertellen of het plaatsen van zonnepanelen mogelijk is en zo ja, wat de kosten daarvan zijn qua investering.

Hola luz

De energieleverancier HolaLuz (´hallo electriciteit´), is een zeer klantvriendelijk bedrijf.

Op deze pagina kun je kijken wat ze voor jou kunnen betekenen op elektriciteitsgebied.

holaluz

HolaLuz heeft net als Svea Sol een gepersonaliseerd keuzemenu. Met als verschil dat je bij HolaLuz kunt kiezen of het gaat om het verduurzamen van jouw eigen woning, het gebouw waar je in woont (waar je dus ook toestemming vanuit de VvE voor nodig zal hebben) en voor jouw bedrijfsruimte. Ook bij HolaLuz mag je je dak aangeven op Google maps. Je hoeft de oppervlakte niet te tekenen. Wat ze wel van je willen weten is je gedrag, namelijk: wanneer gebruik je het meeste energie? In de ochtend, in de middag, of ´s avonds? Na het invullen van je gegevens ontvang je van hen een aanbod per email.

Powen

Powen is een groen energiebedrijf en gebruiken net als HoLuz en Svea Solar een prettig keuze-menu om een gepersonaliseerde offerte te ontvangen. Persoonlijke dienstverlening bieden is belangrijk voor Powen, daarom vragen ze eerst je naam. Na het tekenen van het dak moet je aangeven welke ligging je dak heeft. Een vraag waar wellicht niet iedereen 1-2-3 het antwoord op heeft. Daarna moet je aangeven of je dak recht is of schuin afloopt en zo ja, hoeveel. Vervolgens kun je aangeven wat je nu betaalt aan energie. Het mooie aan Powen is, is dat je meteen al de offerte krijgt. Ze rekenen op basis van wat je hebt aangegeven dit meteen uit. Wil je een gedetailleerde offerte? Dan moet je je e-mailadres achter laten.

powen

Otovo

Otovo is online de snelste in het uitrekenen van de potentiele zonne-energie van jouw dak. Het enige wat je hoeft te doen is je adres invoeren, te pinpointen waar exact jouw dak is et voila, je krijgt meteen een overzicht van de energie die via zonne-panelen kan worden opgewekt. Via plaatjes wordt aangegeven hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, en hoeveel energie er jaarlijks zal worden opgewekt.

Hier kun je naar de pagina gaan van Otovo.

otovo

 

Kijk en vergelijk

Net zoals je niet de eerste de beste woning koopt, zul je ook niet meteen met een groene energieleverancier in zee gaan. Wij raden je aan om diverse offertes op te vragen. Zo hebben wij een test gedaan bij het aanvragen van offertes bij bovenstaande leverancier, én Repsol.
Van Repsol kregen wij te horen dat het door ons gekozen testdak niet genoeg zonlicht ving ivm omliggende hoogbouw en dus geen goede businesscase was. Andere leveranciers stapten over dit, toch best belangrijke feit, heen en boden ons een pakket aan. Kijk, vergelijk en ga rekenen. En denk ook na aan het onderhoud van de zonnepanelen. Bij een klant van ons werden de panelen ondergescheten door duiven, wat ook weer werkzaamheden met zich meebracht. Kun je om lachen, deden wij eerst ook even, maar leuk is het niet. Bottom line: alle goede dingen betekenen vaak ook weer een extra effort. Dus houd daar rekening mee.

Ben jij een professional actief in de duurzaamheidsbranche in Spanje?

Ben je als professional actief in de duurzaamheidsbranche en ken jij de weg in Spanje voor het verduurzamen van woningen? Neem dan contact met ons op, wij werken graag samen met professionals die duurzaamheid net als ons een erg belangrijk thema vinden. Wij verkopen de huizen, jij maakt ze duurzaam. Laten we samenwerken!

 

 Meer lezen over duurzaam wonen in Spanje

Milieuvriendelijk wonen in Spanje: 4 trends om in de gaten te houden

Duurzame woning Spanje: de zonneboiler

Elektriciteitsprijzen stijgen tot recordhoogte in Spanje

 

Andere blogs

raam woning spanje
Verkoopbegeleiding woning spanje
foto-diana-1

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen