Authentiek Romeins eten in Tarragona tijdens Tarraco a la Taula

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Authentiek Romeins eten in Tarragona tijdens Tarraco a la Taula

 

Tarragona was ooit Romeins Tarraco. Omdat inwoners trots zijn op dit Romeins erfgoed, onderdeel van UNESCO-werelderfgoed, wordt dit bijzondere verleden dikwijls herdacht en gevierd. Zo ook deze maand met Tarraco a la Taula, oftewel: Tarragona aan tafel, een culinair event waarbij je authentieke Romeinse gerechten kunt proeven.

Romeinse gerechten proeven in het amfitheater in Tarragona

Het evenement Tarraco a la Taula start vandaag met het Convivium, een openingsdiner waarbij verschillende koks Romeinse gerechten maken die geproefd kunnen worden in het Romeinse amfitheater, in wijnhuizen, patisserieën en bakkerijen.

Kun je er niet bij zijn? Geen probleem. De restaurants die deelnemen aan deze 26e editie van Tarraco a Taula bieden nog het hele jaar door gerechten aan uit de Romeinse keuken. Dit zijn de plekken: Seasons, El Llagut en Twins, de banketbakkerij Velvet MGL, Forn de Nulles (waar je onder andere brood kunt eten gebakken volgens een oud Romeins recept), en de wijnhuizen Pallarades Celler, Mas Vicenç Celler, Vinyes de l’Alba, Vinyes del Tiet Pere Celler en Adernats Celler. Tijdens de rest van de dagen van het evenement kunnen ook Romeinse gerechten worden geproefd in La Caleta, Cortijo, AQ en Barmut.

Niet meer dezelfde maag als de Romeinen

Gastronomisch adviseur van het festival, Joaquín Ruiz de Arbulo, wees erop dat de in tien restaurants aangeboden gerechten een moderne versie zijn van de Romeinse keuken, aangepast aan de moderne smaak, aangezien “wij niet dezelfde maag hebben” als onze voorouders. Daarom benadrukte Ruiz de Arbulo dat “het benaderen van de Romeinse keuken helemaal niet gemakkelijk is”.

De gerechten zullen worden gecombineerd met wijnen van vijf plaatselijke wijnhuizen. Volgens Vicenç Ferré, van het wijnhuis Mas Vicenç en oenologisch adviseur van de Tarraco a Taula, zullen de klanten verschillende “wijnen proeven met inheemse en typische rassen uit Tarragona, die al voorouderlijk zijn, zoals Macabeo, Carthusian of Tempranillo”. Ferré wees er ook op dat sommige van deze wijnen zijn gemaakt volgens “oude methoden, zoals de voorouderlijke mousserende methode of in amfora’s”.

Deelnemen aan Tarraco a la Taula?

 

Onze tip is om te reserveren! Bekijk hier meer informatie

Andere blogs

Tarragona station
tarragona
3 calas

Abonneer op onze nieuwsbrief