Bouwtechnische keuring woning Spanje

Onze diensten

Professionele bouwtechnische keuringen voor woningen in Spanje: Zekerheid, deskundigheid, en gemoedsrust met Casalunya.

Plan direct een adviesgesprek!

Hieke Voorberg

Hieke Voorberg

Makelaar Spanje

Het niet uitvoeren van een bouwtechnische keuring bij de aankoop van een woning in Spanje kan leiden tot diverse problemen. Verborgen gebreken zoals structurele problemen en lekkages kunnen over het hoofd worden gezien, wat resulteert in hoge reparatiekosten en mogelijk onveilige omstandigheden. Juridische complicaties kunnen ontstaan en de waarde van de woning kan verminderen, waardoor financiële stress en tijdverlies ontstaan. Dit kan leiden tot teleurstelling en spijt over de aankoop. Het is daarom raadzaam om altijd een bouwtechnische keuring uit te voeren om deze risico’s te vermijden en met vertrouwen in je investering te staan. Een bouwtechnische keuring vormt altijd standaard onderdeel van ons aankooptraject. Neem je geen traject af maar wil je deze los bij ons bestellen? Dat kan ook. 

 

Bouwtechnische keuring Spanje

Het kopen van een eigendom is een belangrijke investering. Bij Casalunya vormt een bouwtechnische keuring daarom ook standaard onderdeel van onze aankoopbegeleiding. Uitgevoerd door een ervaren bouwtechnisch expert met kennis van bouwnormen en praktijken. Hierdoor weet je precies wat de staat is van het eigendom dat je verwerft. Zo kun je toekomstige problemen vermijden en geïnformeerde en veilige beslissingen nemen.

 

Waarom kiezen voor een bouwtechnische keuring?

 
 • Vroegtijdige detectie van gebreken
  Een bouwtechnische keuring onthult eventuele verborgen gebreken of structurele problemen in een woning voordat je tot aankoop overgaat, waardoor je verrassende en kostbare reparaties na de aankoop kunt voorkomen.
 
 • Onderbouwde beslissing
  Met een gedetailleerd rapport van de bouwtechnische keuring kun je een weloverwogen beslissing nemen over de aankoop. Je hebt een duidelijk beeld van de staat van de woning en kunt bepalen of deze aan je verwachtingen voldoet.
 
 • Onderhandelingskracht
  Als de bouwtechnische keuring gebreken aan het licht brengt, kun je deze informatie gebruiken om de koopprijs aan te passen of te onderhandelen over reparaties voordat je de deal sluit, wat tot een betere overeenkomst kan leiden.
 
 
Inclusief
 
 • Grondige inspectie:
  Een gedetailleerde visuele inspectie van de woning en het terrein om mogelijke gebreken en tekortkomingen op te sporen.
  Analyse van de staat van de bouwelementen zoals fundering, dak, muren, vloeren, ramen, deuren, en installaties zoals elektriciteit en loodgieterij.
 
 • Foto’s en bewijs:
  Documentatie met foto’s van de geconstateerde gebreken en tekortkomingen ter ondersteuning van de bevindingen in het rapport.
 
 • Onafhankelijkheid: Uitgevoerd door een ervaren bouwtechnisch expert met kennis van bouwnormen en -praktijken. De keuring wordt onafhankelijk uitgevoerd zonder belangenconflicten, waardoor een objectieve evaluatie wordt gegarandeerd.
 
 • Advies en aanbevelingen: Het verstrekken van advies over mogelijke oplossingen, reparaties en verbeteringen om de algehele staat van de woning te optimaliseren.
 
 • Optioneel: uitgebreid duurzaamheidsadvies voor verbetering van de woning 
"Wie overweegt om naar het prachtige Catalunya te verhuizen en geen idee heeft hoe zich door alle bijkomende obstakels heen te loodsen heeft aan Hieke de perfecte gids. Zij heeft de broodnodige kennis in huis van de lokale mores en is een gewaardeerd partner ter plaatse. Zij heeft een passie voor hoogwaardig wonen op duurzame manier en heeft een uitgebreid netwerk vanwaaruit elke woonwens gerealiseerd kan worden. Zij kent de regio op haar duimpje en vind beslist de droomlocatie die je zoekt. Haar bevlogenheid en betrokkenheid met klant en regio is echt bijzonder te noemen. Zij heeft een ingewikkeld en onoverzichtelijk traject behapbaar en plezierig gemaakt.."

 

Onze aanpak 

Wij begrijpen dat jij geen onverwachte zaken wilt aantreffen na het verkrijgen van de sleutels. Daarom is een bouwtechnische keuring onderdeel van ons aankooptraject. Neem je geen traject af en dan mag je ook bij ons aankloppen voor een onafhankelijke bouwtechnische keuring, los te bestellen en in te plannen. 

 

Bouwtechnische keuring Spanje

 

Daarom Casalunya

We begrijpen dat aankopen in een land waar je de taal en regels niet kent, spannend is. Je wilt geen miskoop doen, of belanden in een Ik vertrek-scenario. Daarom selecteren wij samen met onze lokale partners de beste opties en bespreken de mogelijkheden en de aankoopstrategie. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend consult en ontdek hoe we je kunnen helpen om van jouw aankoop in Spanje een veilige aankoop te maken, ook bouwtechnisch. 

Meer informatie?

Bel, stuur een WhatsApp bericht naar +34 644 38 93 61,  mail naar info@casalunya.com of vul onderstaand formulier in. Direct een gesprek inplannen? Boek een online consult gesprek.

Casalunya blog

Cala Jovera strand in Tarragona
Casalunya
Strand Spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen