High-end luxe villa’s in Portugal gekocht met crypto

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Op 18 september 2017 werd in Texas het eerste huis ooit gekocht met crypto. Via een online wallet werd de Bitcoin verstuurd naar de verkoper van de woning. Onlangs zijn er in Portugal ook 2 luxe villa´s aangekocht met crypto. De woningen worden momenteel gebouwd op het Portugese eiland Madeira en zijn verkocht voor een waarde van 4,1 miljoen euro. Het is voor het eerst dat in Portugal een woning wordt aangekocht met crypto.

De ontwikkelaar van deze high-end woningen is Prometheus International, dat nieuwe protocollen heeft ontwikkeld om transacties via digitale valuta te stimuleren. Lees hier ook over hun revolutionaire BlockChain House en de whitepaper op hun website. Deze protocollen maken het met name mogelijk de transactie vóór de registratie in euro’s af te handelen, zodat deze in overeenstemming is met de Europese wetgeving.

Villa met jacuzzi, binnenlift en zwembad

In het geval van deze villa’s met zeezicht op Madeira, is de betaalmethode de Cardano cryptocurrency geweest. De luxe woningen maken deel uit van een ontwikkeling genaamd AURÔRA, die drie eigendommen omvat. Volgens de website van het project heeft elk huis een gemiddelde oppervlakte van ongeveer 400 m2, met drie slaapkamers en drie badkamers. Elke villa heeft een zwembad en een jacuzzi, evenals een buitenruimte met een barbecue. De woningen hebben een garage met een binnenlift die de drie verdiepingen verbindt.

lux vastgoed

Woning kopen met crypto in Spanje

Dankzij de blockchain technologie is het voor kopers en verkopers kun je de koop- en verkoop van onroerend goed op een veilige manier vastleggen. De koper en verkoper moeten allebei voldoende kennis hebben van de cryptomarkt en de bijbehorende risico’s om een goede overeenkomst te sluiten.

De eerste cryptowoning die in Spanje verkocht is, werd verkocht in Tarragona. Er is 40 bitcoins voor betaalt, met een waarde van 550.000 euro. Op de platformen zoals Idealista en Fotocasa verschijnen steeds meer woningen die gekocht kunnen worden met crypto. Maar het zijn er nog tientallen, dus nog lang niet de norm. Diverse makelaarskantoren werken met crypo in Spanje, zowel voor de aankoop als verhuur. Het gaat om: Marca de Kasaz, Re/Max Golden Mile. Volgens Rebeca Pérez, CEO van proptech Inviertis, zijn het vooral de Latijns-Amerikaanse kopers die interesse hebben in het aankopen van woningen in Spanje met crypto.

crypto

Meer lezen 

Investeren in vastgoed Spanje: als DGA of particulier?

Vastgoed in Spanje verkopen: wordt de meerwaardebelasting afgeschaft?

Kronospan investeert 180 miljoen euro in bouw van fabriek in Tortosa 

Cruise ship terminal Tarragona Moll de Balears klaar in maart 2022

Andere blogs

appartement spanje
Digital nomad
woning spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen