Humans of Catalunya: Martin Küpers

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

In Humans of Catalunya praten we met interessante mensen die in, je raadt het al, Catalonië (oftewel Catalunya) wonen. In dit blog lees je het verhaal van Martin Küpers uit Nederland. Hij woont met zijn gezin in Calafell. Wij zijn benieuwd hoe hij hier is beland en hoe hij woont. We blijven natuurlijk wel Casalunya.

 

Wie ben jij?

 

‘Ik ben Martin Küpers. Geboren in Twente. Samen met mijn vrouw Lonneke woon ik in Calafell. We hebben 3 dochters en 4 kleinkinderen. Vanuit Calafell run ik de recruitment agency recruit4.work , een familiebedrijf dat professionals in de HR, BPO, IT en Sales aan bedrijven koppelt in heel Europa. Daarnaast ben ik lid en vrijwilliger bij de Nederlandse Club Tarragona. maatschap in als vrijwilliger en bestuurslid.’

 

Kun je iets vertellen over jouw carrière in Spanje?

 

‘Ja, ik heb eerst in vaste dienst gewerkt in de software- en daarna farmaceutische industrie. Na een mislukte operatie aan mijn arm (een tunnelsyndroom), belandde ik in de ziektewet. Hierdoor raakte in een hele diepe depressie. Deze burn-out heeft geleid tot het besluit om nooit meer voor een werkgever te werken. Dat heeft geleid tot mijn eenmanszaak: We Sell Sales. Ondernemers buiten Europa om te integreren op de Europese markt, een goedlopend bedrijf. Toen ik dat niet meer leuk vond, ben ik een recruitmentbureau begonnen. Wij helpen Europese bedrijven met het
vinden van de juiste kandidaat. In 8 jaar tijd zijn wij enorm gegroeid. Het is een familiebedrijf geworden, iedereen doet dat wat-ie leuk vindt en ik ook. In eerste instantie werkten we online, vanuit huis. We hebben nog een kantoor gehad in Barcelona, maar daar kwamen we bijna nooit. Toen dit pand in Calafell vrijkwam, hebben we daar meteen op ingeschreven.’

 

Waarom woon jij aan de Costa Dorada?

 

‘Onze wens was om naar Spanje te verhuizen, omdat mijn vrouw Lonneke graag terug wilde, ook omdat haar ouders eerder in Spanje kwamen wonen. Dat wilde ik ook wel, maar ik dacht: daar hebben we toch het geld niet voor? Die denkfout maken veel mensen, zo van: later als ik veel geld heb, ga ik in Spanje wonen. Toen ik een baan vond, konden we verhuizen. Onze eerste woonplaats was Coma-Ruga, daar woonden we bovenop een berg. Een prachtig uitzicht, maar absoluut niet praktisch want je moet alles met de auto doen. Plus de woning had geen kachel. Daarna zijn we in een rijtjeshuis gaan wonen in Bonavista Platja, El Vendrell. Maar dat voelde toch op een gegeven moment niet echt als The Spanish Dream, vanwege de kleine tuin.’

 

Hoe woon jij?

 

‘Na een kleine zoektocht vonden we een mooie casa met een grote lap grond eromheen, in Urbanización Bellamar in Calafell. Daar wonen we nog steeds. Met maar liefst 5 slaapkamers, een zwembad, een sauna, een grote lap grond en op 10 minuten lopen van de boulevard! Dat is een grote luxe en het mooie is: ik kan dat hier gewoon betalen. In Nederland zou ik daar miljonair voor moeten zijn!’

 

Wat vind je van de Catalaanse cultuur?

 

‘Prachtig! Vaak hoor ik dat ze stug zijn, maar ik vind het leuke mensen. Mensen bij mij in de buurt zijn open en aardig en lief, als je je best doet om hun taal te snappen dan nodigen ze je uit voor een hapje, drankje of BBQ. Er is hier heel veel te zien en te beleven, dus ik ben blij dat ik in Catalonië woon.’

 

Wat zijn jouw favoriete plekken om te eten?

 

‘Mijn tips om uit eten te gaan in Calafell zijn: Acucina e Gino, Wasabi Sushi, Sushi 2 (Segur de Calafell), Monsoonbar’.

 

Lees meer verhalen van Humans of Catalunya

Susannah Gibbin (Tarragona)

 

Enthousiast geworden over wonen in Catalunya? Bekijk onze woningen. Op zoek naar een baan in Catalonië? Kijk dan even op de website van recruit4.work

 

Andere blogs

woning in salou
Casalunya
bouwvergunning

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen