Huurwoningen Spanje in handen van nationale en internationale banken

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Steeds meer mensen zoeken een huurwoning in Spanje. Uit een onderzoek van real estate onderzoeksbureau Atlas blijkt dat in totaal 115.000 huurwoningen in handen zijn van financiële instellingen en banken. Dat is 4,2% van alle huurwoningen in Spanje. 

Beleggingsfonds Blackstone: 40.000 Spaanse huurwoningen

Blackstone is een wereldwijd beleggingsbedrijf dat kapitaal belegt namens pensioenfondsen, grote instellingen en particulieren. Zij investeren in private equity, vastgoed, krediet en hedgefondsen, maar ook in infrastructuur, biowetenschappen, verzekeringen en groeiaandelen.

In Spanje hebben zij in totaal 40.000 huurwoningen in het portfolio n zijn hiermee de grootste aanbieder van huurwoningen. Hun vastgoedeigendommen hebben een totale waarde van 30.000 miljoen euro. Ze publiceren hun aanbod op het huurportaal Alquilovers en Holapisos.

blackstone beleggingsfonds

 Image: een overzicht van waar het Amerikaanse beleggingsfonds Blackstone in investeert (juli 2021)

Caixabank: 25.000 Spaanse huurwoningen

Caixabank is de grootste nationale eigenaar van huurwoningen. Zij promoten de huurwoningen in hun portfolio via makelaars agency Servihabitat. Investeerders geinteresseerd in investeren in vastgoed en huurwoningen kunnen contact met de bank hierover opnemen via Building Center.

Testa residential: 20.000 huurwoningen

Testa residential is een Madrileens bedrijf en noemt zichzelf marktleider in de Spaanse huurwoningmarkt. Ze hebben hun eigen huurportaal platform, hier te vinden. Huur je eenmaal via Testa dan kan je via de mijn-omgeving diverse zaken rondom je huurwoning regelen. Het is ook mogelijk om een winkelruimte te huren via Testa. Aliseda is het makelaarskantoor voor het kopen van een woning via Testa.

Asset Management Company Sareb: 14.800 huurwoningen

Sareb is een AMC, ook wel een ´banco malo´ genoemd. Hun missie: de vastgoedsector meer professioneel en transparant maken om een nieuwe vastgoedzeepbel te voorkomen. Sareb managed momenteel 14.800 huurwoningen in Spanje.

Overzicht van andere instellingen en banken in de Spaanse huurmarkt

Na bovenstaande banken en financiële instellingen is de ´huurmarkttaart´ nog verder verdeeld. Hieronder kun je een overzicht zien van de rest van de bedrijven die in de Spaanse huurmarkt actief zijn. spaanse huurmarkt

Bron: La Vanguardia

Meer lezen

Woonhuisverzekering afsluiten

Belastingregels voor tweede woning verhuren in Spanje

Investeren in vastgoed: zo doe je het samen

Andere blogs

woning erven
Casalunya
Verhuur vastgoed spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen