Ik wil zo graag even met jou wandelen in Tarragona!

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Toen ik voor het eerst in Tarragona kwam, kon ik mijn ogen niet geloven. Wat een mooie stranden! Het uitzicht over de zee! De Romeinse resten! Het idyllische historisch centrum. Al jarenlang woonde ik in Barcelona (ook heel mooi), maar waarom had niemand mij verteld over Tarragona? Nu ik hier een tijdje woon, zou ik mijn nieuwe woonplaats graag willen laten zien aan mijn vrienden en familie in Nederland. Maar dat kan nu even niet. Zo jammer, want ik kan soms écht niet geloven hoe mooi het hier is. Dat wil ik zo graag aan iedereen laten zien! Wandel je anders even digitaal mee?

Mijn nieuwe leven is buiten

Wie mij een beetje kent weet dat ik een liefhebber ben van vroeg opstaan. Mijn inmiddels 1-jarige dochtertje ook, en dus hebben we samen heel wat zonsopgangen gezien op het strand Platja del Miracle. Wekelijks loop ik altijd wel even naar El Balcon del Mediterrani om uit te kijken over de zee.  Ik loop hard langs de Romeinse resten, terwijl het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In de haven El Serallo eten we de lekkerste paella´s. Liefst door de weeks, dan hoef je niet in de rij te staan voor een tafeltje. Soms gaan we wandelen in de natuur rondom en Pont del Diable, het aquaduct gemaakt door de Romeinen. Als je er boven op staat, voelt het aan alsof je op de Chinese muur loopt. In het weekend hang ik meestal ergens op het strand. La Mora is super, ze hebben daar ook een open air gym gemaakt. Dus voordat ik aan de vermut ga, roei ik nog even op de machine. Met name even voor de vorm haha. In november ben ik voor het laatst in zee geweest, maar een vriendin van mij blijft ook in de winter gewoon doorzwemmen. Wel met een wetsuit aan.

Klik op play voor de eerste wandeling….

Nog elk weekend een vakantiegevoel

Oké, het leven met 2 kleine kinderen is best wel heel erg hard werken. Vind ik. Dus het woord vakantie heeft voor mij sinds ik moeder ben een klein beetje een andere lading gekregen. Dat gezegd hebbende, moet ik zeggen dat hoe mijn week ook verloopt, in de weekenden overheerst het vakantiegevoel. Dan kijk ik om mij heen en kan ik niet geloven dat ik hier echt woon. Dat ik op een zaterdagochtend in maart in mijn korte broek op het balkon zit, bijvoorbeeld. Of kan hiken door de prachtige natuur, op weg naar verlaten baaitjes. Ik verbaas me steeds weer dat de zee zo prachtig blauw kan zijn. Ik dacht dat je hiervoor toch op z´n minst naar Azië of de Cariben moest vliegen.

En dan gaan we nu even samen naar het strand wandelen…

Nou, tot zover de kleine inkijk in het vernieuwd decor van mijn nieuwe leven in Catalonië. Hopelijk heb jij er ook een beetje een vakantiegevoel van gekregen. En heb je zojuist aan jezelf beloofd ook eens Tarragona te bezoeken.

Je loopt zo snel, zei iemand laatst tegen mij. Geduld hebben en dingen rustig aan doen is niet mijn sterkste kant, but I´m learning. Al het goede komt op het juiste moment. Maar als het zover is, en jullie kunnen weer komen, dan kan ik niet wachten om jou ´mijn´ Tarragona te laten zien!

Warme groet,

Hieke

Andere blogs

woning spanje
Huis in Spanje
Cédula de Habitabilidad verkrijgen

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen