Tarragona is één van de beste hotspots voor 2023 volgens The New York Times

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Tarragona stad

Tarragona is één van de beste hotspots voor 2023 volgens The New York Times

De prestigieuze krant The New York Times heeft een lijst gepubliceerd van de 52 beste steden om in 2023 naartoe te reizen, rekening houdend met parameters zoals eten, cultuur, avontuur en de schoonheid van de natuur. En Tarragona, op de eenendertigste plaats, is een van de 52 steden die voorkomen op een lijst waarvan de nummer 1 Londen is.


.

tarragona

 

¨Tarragona: vergeten badplaats lang overschaduwd door Barcelona¨

 

Andere toeristische hotspots op de lijst van The New York Times zijn Londen (Engeland), Morioka (Japan), Monument Valley (VS), Kilmartin Glen (Schotland) en Auckland (Australië).

Over de stad Tarragona merkt The New York Times op dat “deze vergeten badplaats aan de Costa Daurada, lang overschaduwd door de glamour van Barcelona, een cultureel rijk alternatief is, met bloeiende Catalaanse tradities, van de beroemde castells tot de romesco saus, vaak geserveerd met gegrilde vis en groenten, genuttigd in El Serrallo, een maritieme wijk”.

Maar wat de ervaring van Tarragona verheft, zeggen ze, “is het verleden: dit is een van de oudste Romeinse nederzettingen op het Iberisch schiereiland. De indrukwekkende ruïnes van Tarraco, UNESCO-werelderfgoed, veranderen de stad in een openluchtmuseum, van de machtige Romeinse muren tot het amfitheater omringd door de Middellandse Zee”.

 

tarragona

Op de foto: Romeins erfgoed in het centrum van Tarragona

 

Ten slotte wijst de New York Times op over Tarragona dat “tegen deze oude achtergrond de stad zich midden in veranderingen bevindt: een gerevitaliseerde haven, nieuwe goedkope sneltreinen in de regio en een groeiende hedendaagse kunstscene. Misschien is de beste manier om ervan te genieten een wandeling te maken over de Rambla Nova, onderweg tapas etend, naar het Balcó del Mediterrani, waar het aanraken van de ijzeren reling geluk zou brengen”.

 

Op de foto: de historische stadswijk Parte Alta

 

Bijzonder is dat Barcelona helemaal niet voorkomt in de lijst. Madrid wel. 

 

Investeren in vastgoed in Tarragona

Tarragona gaat nog veel meer in waarde stijgen, en is op dit moment nog zeer goed betaalbaar. Helemaal als je het vergelijkt met Barcelona. Interessante wijken in de stad Tarragona om in te investeren zijn La Parte Alta, waar je het geld dat je in stenen steekt, kunt terugverdienen met toeristische verhuur.
Heb je wat meer geduld en wil je een investering doen voor de lange termijn? Dan is de visserswijk Serallo een zeer slimme keuze. Daar is het vastgoed nog erg goed betaalbaar, maar gaat de komende 10 jaar flink in waarde stijgen. 
Zoek jij momenteel vastgoed in Tarragona of heb je al iets gevonden en wil je kopen met alle garanties? Schakel ons dan in als aankoopmakelaars en wij begeleiden jou in elke stap van het aankoopproces. Mail ons jouw wens en wij vertellen ons de stappen, ons tarief en de voorwaarden

Andere blogs

Casalunya
appartement torredembarra
appartement spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen