Tijdelijke stopzetting toeristische licenties voor Tarragona stad

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Aanvraag toeristische licentie Tarragona 1 jaar stopgezet

 

Toeristische licentie aanvragen in Tarragona stad? Daar steekt de stad sinds november 2023 een stokje voor. De uitgifte van nieuwe HUTTE vergunningen voor vakantieappartementen wordt gedurende 1 jaar stopgezet met als doel de toeristische verhuur te reguleren.

Momenteel telt Tarragona stad 1.973 woningen met een toeristische licentie (bron:  Gemeentelijk Toerismebureau van Tarragona). Omdat veel mensen zien hoe lucratief dit is, is het aantal vergunningen en appartementen bestemd voor toerisme de afgelopen maanden enorm toegenomen, en daar steekt de gemeente Tarragona nu een stokje voor. Het is de net verkozen burgemeester Rubén Viñuales die de uiteindelijke beslissing heeft genomen met de Raad van Bestuur.

Tarragona in trek bij toeristen

“Tarragona is in trek geraakt, dus moeten we alert zijn om te voorkomen dat het ons ontglipt,” zei de waarnemend wethouder van Toerisme en voorzitter van het toerismebureau, Pau Ricomà tegen El Diari de Tarragona.

Met name in Part Alta, de Móra-Tamarit en de Barris Marítims is het verhuur voor toerisme sinds 2018 erg toegenomen. In de eerste twee gevallen vertegenwoordigt het aantal toeristische woningen in de wijk meer dan 12% van het totale aantal geregistreerde woningen in het kadaster. Wat betreft de Part Baixa en Serrallo (visserswijk), komt dit percentage bijna op 9%. Deze niveaus zijn aanzienlijk hoger dan het stedelijke gemiddelde, dat op 2,79% ligt, rekening houdend met het feit dat op sommige plaatsen in Tarragona hun aanwezigheid praktisch verwaarloosbaar is.

“Elke stad is anders, maar er zijn gemeenten zoals Barcelona die een speciale regulering hebben ingevoerd voor de hele stad, met een limiet van 2%,” aldus Ricomà.”

 

Snel een toeristische licentie nodig in Tarragona stad?

 

Ben jij eigenaar van een woning en heb jij nog geen toeristische licentie?
Vraag deze dan nog aan nu het nog kan. Binnen 2-3 weken zal het niet meer kunnen. 
Ook al ga je de woning niet (meteen) actief verhuren, deze zal in waarde stijgen als deze een licentie heeft op de dag dat je deze wilt verkopen.

Voor het spoedtarief kunnen wij deze via onze partner Gapri Homes voor jou aanvragen. Neem snel contact op via hieke@casalunya.com om deze aan te vragen.
Stuur mee:
 – Volledige naam;
– Adres
– Cedula de habitabilidad

Lukt het ons toch niet vanwege veranderende regelgeving, dan krijg je jouw geld terug. 

 

 

Andere blogs

Nit_de_Sant_Joan_Tarragona
vastgoedfotografie-spanje-
woning spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen