Tiny house in Spanje: 4 redenen waarom je dat wilt

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Een Tiny house in Spanje, of een prefab huis kopen in Spanje, is een echte trend de afgelopen jaren. Een woontrend die voortkomt uit verscheidene andere trends. Namelijk minimalisme, want hoeveel heeft een mens nou echt nodig om een leuk leven te leiden. Zeker in Spanje hoeft dit niet veel te zijn. De andere trend is duurzaamheid. En dit is één die Casalunya ook erg aan het hart gaat. Want wij vinden het namelijk heel belangrijk om de wereld goed af te leveren aan de volgende generatie. Afijn, dit wordt hieronder allemaal nog een beetje beter uitgelegd.

 

 

 

In het kort, wat is een tiny house?

 

Het woord zegt het al een beetje natuurlijk, een klein huis. Er komt trouwens meer kijken bij klein wonen dan alleen een klein huis hebben. Het gaat ook om je levensstijl veranderen, naar één die goed is voor mens, dier en de wereld. 

 

 

1. Minimalisme

 

In Nederland is het niet onmogelijk om een tiny house te hebben, noch is het onmogelijk om het hierin naar je zin te hebben. Toch is in Spanje de stap naar een tiny house iets kleiner. Het leven hier is namelijk veel meer buiten. Waardoor de stap om kleiner te wonen minder groot is. Ook zeggen mensen die een tiny house hebben dat het een enorm gevoel van vrijheid geeft. Veel spullen kun je namelijk niet hebben, want zoveel ruimte is er niet. En als we de mensen mogen geloven die wonen in een tiny house, zeggen dat het gevoel van alleen hebben wat je nodig hebt, enorm bevrijdend is.

 

 

2. Duurzaamheid

 

Het kan bijna niemand ontgaan zijn dat duurzaam leven in deze tijd heel belangrijk is. We willen natuurlijk de wereld goed afleveren aan de volgende generaties. Een Tiny House wordt gebouwd met duurzame materialen. Materialen die het liefst hernieuwbaar zijn en dus geen slecht effect op het milieu hebben. Daarbij komt dat er veel minder materiaal nodig is. Alleen al van wat er aan afval bij de bouw van een “normaal” huis over blijft kan je ongeveer twee tiny houses bouwen.

 

 

3. Woonkosten

 

De woonkosten in een Tiny House in Spanje zijn een stuk lager dan in een villa of zelfs een rijtjeshuis. Ten eerste is het in aanschaf natuurlijk een stuk goedkoper. Als je een tiny house aanschaft moet je er wel rekening mee houden dat je er ook een kavel bij moet kopen (meestal). Ten tweede heb je natuurlijk ook minder ruimte om te verwarmen of te verkoelen, waardoor de kosten voor elektriciteit ook lager zijn. Nog lager als je ook nnog gebruik maakt van zonnepanelen.

 

 

tiny house

 

 

 

4. Zelfvoorzienend leven

 

Hoe lekker is het om thuis te komen. Een duik te nemen in je zwembad, want die is natuurlijk niet te missen bij een Tiny House in Spanje, daarna de kruiden uit je moestuin en eieren bij je kippen weg te halen. Want als je geluk hebt, heb je een stuk grond met nog genoeg ruimte over, waardoor je zo goed als zelfvoorzienend kan leven. Mits je natuurlijk ook zelfvoorzienend bent in het opwekken van energie. Dit levert veel vrijheid op.

 

Enthousiast geworden over het aanschaffen van een Tiny House in Spanje? Neem dan een kijkje op onze pagina voor tiny houses.

 

p.s. Let op: het is niet mogelijk in Catalonië om zomaar op een perceel jouw Tiny House te plaatsen. De regelgeving is in deze Spaanse regio vrij streng. Toch is het niet onmogelijk als je de regels kent, en weet welke gemeentes dit gedogen. Vraag dus altijd, bij aankoop van een perceel, naar de regels voor bebouwing of plaatsing van een Tiny House.

Andere blogs

Sant Jordi
Casalunya
Casalunya

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen