Tweede huis in Spanje: 6 must haves

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Bijna iedereen droomt ervan, een tweede huis in een land waar het niet driekwart van het jaar regent. Meestal blijft het daarbij, dromen. Maar wat nou als je droom is uitgekomen. Je hebt een tweede huis weten te bemachtigen of je hebt het budget om er één te kopen. Wat zijn de dingen die je niet mag missen bij een tweede huis in Spanje. Hieronder is het op een rijtje gezet.

 

1. Zwembad

Een tweede woning hoeft niet altijd een grote villa te zijn. Het kan ook heel goed een appartement zijn in een appartementencomplex. En waar bij een villa meestal een zwembad inbegrepen is heeft een appartement daar geen plek voor. Toch is er een geluk hier aan de Costa Daurada, waar wij als makelaarskantoor gevestigd zijn. Veel appartementencomplexen hebben namelijk een gedeeld zwembad. Het voordeel hiervan is dat zelfs als je er niet bent, wordt het zwembad wel onderhouden. Een gedeeld zwembad brengt wel extra servicekosten met zich mee (Vve kosten, costes de comunidad). De makelaar kan je hier beter over inlichten.

 

 

één van onze woningen in Vinaròs

2. Airco

Een huis in Spanje betekend dat het in de meeste huizen ook flink warm kan worden in de zomer. Toch is een goede airco geen overbodige luxe.

 

3. Dichtbij zee/strand

Het kan natuurlijk zijn dat je een woning in de stad wil, maar zelfs dan is het fijn om de mogelijkheid te hebben om op wandelafstand van de zee te wonen. Waarschijnlijk gaat de voorkeur uit naar een uitzicht op zee. En gelijk heb je, want wie wil nou niet na een lange dag op het strand zitten met je voeten in het zand, een drankje in je hand en het geluid van de golven in je oor.

 

 

4. Balkon/tuin

Zoals we bij een zwembad ook al genoemd hebben, een tweede woning hoeft geen villa te zijn. Wel is het ongeacht de grootte fijn om een plekje voor jezelf te hebben in de buitenlucht. Dit kan een tuin, terras of een balkon zijn. Want in rust kunnen genieten van de zonsondergang of juist de warme zonnestralen kan je heel wat geluksmomenten meebrengen.

Wist je dat? Woningen met tuin en balkon sinds de pandemie veel meer in trek zijn gekomen. Vanwege de strenge lockdown waar de mensen in Spanje mee te dealen hadden.

 

5. Goed beveiliging systeem

Een goed beveiliging is absoluut geen overbodige luxe. Vooral als het om een tweede huis gaat, waar je een groot gedeelte van het jaar niet zelf aanwezig bent. Want niemand heeft zin in krakers of inbrekers. Zeker niet als jij 2000 kilometer verderop zit. Dus doe onderzoek naar een goed alarm/ beveiligingssysteem. En als je er niet uitkomt, kan Casalunya je daar ook bij helpen!

 

6. Dichtbij supermarkt

Als je een tweede huis ergens hebt is het niet vanzelfsprekend dat je ook een auto tot je beschikking hebt. Want het is sneller (en handiger) om met het vliegtuig te komen, zeker als je vaker op en neer gaat. Dan is het wel zo fijn om op wandel of, als je in de Nederlandse sferen blijft, op fietsafstand een winkel met levensmiddelen hebt. Al is het alleen al omdat je het water uit de kraan in de meeste warme landen in Europa niet kan drinken. Of dat het tenminste niet zo smaakt als dat wij nederlanders gewend zijn.

Weet je niet waarop je moet vliegen naar de Costa Daurada? Lees dan ook vooral deze blog over het vliegveld van Reus even.

Een kleine extra tip is daarom ook: Schaf een waterzuiveraar aan. Hoeft niet duur te zijn. Wel heel handig.

 

Het kan altijd anders

Uiteindelijk verschilt het natuurlijk per persoon en per droom wat voor huis er moet komen. Dit zijn de dingen die wij, van Casalunya, belangrijk zouden vinden in een tweede huis. Maar wij snappen ook heel goed als jij een finca wil. En dat daar dan weer andere dingen bij komen kijken. Wij zijn vooral ook heel benieuwd naar wat voor (tweede) woning jij opzoek bent. Laat dat ons dan vooral ook weten en wie weet kunnen we je helpen met het vinden van jouw droomhuis.

Ben je nou op zoek naar een tweede huis met al deze kenmerken of juist die finca. Kijk dan vooral even bij ons aanbod of neem contact met ons op!

Andere blogs

messi
Tarragona station
Casalunya

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen