Woning bezichtiging in Spanje: de mogelijkheden

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Wanneer je op zoek bent naar een (tweede) woning in Spanje is de kans groot dat je niet voor elke woning bezichtiging die kant op vliegt. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Hieronder zijn ze op een rijtje gezet.

 

Video

 

Veel makelaars bieden een video aan van de woning. Dit is een zeer comfortabele manier om op afstand, vanaf de bank, alvast een goede eerste indruk te krijgen van de woning. Neem bijvoorbeeld een kijkje op ons youtubekanaal.

 

360° virtuele reality tour

 

Anders dan een video, kun je via een virtuele tour online zelf door de woning wandelen. Dit kan klikkend, maar ook via een VR-bril. Lang niet alle makelaars in Spanje bieden dit aan, maar het is ook hier in opkomst.

 

Virtuele rondleiding

 

Een virtuele rondleiding is een tour door de woning gegeven door een makelaar, zonder dat je  daadwerkelijk aanwezig bent. Makkelijk als je niet naar Spanje kunt afreizen, maar wel veel interesse hebt in de woning, of een eerste selectie wilt doen.

 

woning bezichtiging

 

Fysieke rondleiding

 

Boek deze ruim van tevoren met de makelaar om ervoor te zorgen dat deze zeker weten door kan gaan op het moment dat je in Spanje bent. Vraag de makelaar om jou alle plekken te laten zien, dus ook de mogelijke garagebox, het gedeelde dakterras. Open de ruimen, voel de druk van het water… Praat indien mogelijk met de buren, wandel door de buurt en stel zoveel mogelijk vragen.

 

TIP

 

Spreek je geen Spaans? Huur een lokale internationale makelaar in voor aankoopbegeleiding, of om te vertalen tijdens de bezichtigingen.

Andere blogs

verbouwen
ecologisch verantwoorde huizen
wijnproeverij

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen