Woning zoeken in Spanje: Hoe doe je dat?

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Een woning zoeken in Spanje gaat anders dan een woning zoeken in Nederland. In Spanje heb je niet zoiets als Funda waar alle woningen op staan, met mooi genomen foto’s en een goede omschrijving. In Spanje heb je meerdere woningplatformen, met ieder eigen plus en minpunten. Hieronder wordt alles op een rij gezet.

 

Algemene tip

Wat vooral handig is dat je goed weet wat je zoekt. In Spanje is het namelijk zo dat mensen hun eigen woningen te koop kunnen zetten. Dat resulteert niet alleen in heel veel woningen op deze platformen ook is het daardoor soms lastig de goede huizen te onderscheiden van de “leuk geprobeerd, maar net niet” huizen. Het voordeel daarvan is wel dat mensen sneller hun woning te koop zetten, waardoor er dus meer kans is dat jouw droomwoning ertussen staat. Dus zoek zo gericht mogelijk en gebruik de filters die de platformen te bieden hebben. Weet je niet precies wat je zoekt, verdwaal dan vooral lekker op de sites. En wie weet kom je wel je droomhuis tegen.

 

Idealista

Idealista is de bekendste uit dit rijtje. En dat is niet voor niks. Ook is die het gebruikersvriendelijkst. Ten eerste is Idealista in de meeste talen beschikbaar, zo ook in het Nederlands. Daarbij komt nog dat ze zelfs blogs in het Nederlands schrijven over woningen kopen in Spanje. Een paar handige snufjes bij Idealista zijn dat je je eigen zoekgebied kan tekenen, waardoor je gerichter kan zoeken. Het wordt makkelijk gemaakt om contact op te nemen met de makelaar of particulier, doordat het telefoonnummer er direct bij staat. Je kan de woningen die aan jouw eisen en wensen voldoen opslaan. En de gehele layout van de site is fijn om mee te werken.

 

woning zoeken in spanje

 

Habitaclia

Bij Habitaclia heb je niet de mogelijkheid om de site in het Nederlands te weergeven zoals bij Idealista. Wel kan in het Engels weergeven worden, maar om de taal te veranderen moet je naar onder scrollen. Wat best even zoeken is als je niet weet waar het staat. Als je het gebied in wil voeren waar je zoekt, is dat een paar keer doorklikken. Eenmaal op de pagina’s met woningen is het prima te gebruiken. Om contact op te nemen met de verkoper in kwestie moet je ook weer een paar keer doorklikken. Wat Habitaclia wel heeft, in tegenstelling tot de rest, is de mogelijkheid om meldingen aan te zetten voor prijsdalingen.

 

Fotocasa

Fotocasa heeft eigenlijk de zelfde technologische snufjes die Idealista ook heeft. Waardoor ook Fotocasa prettig in gebruik is. Zo kun je namelijk een gebied uitteken, de verkoper snel contacteren en de woningen die bevallen “favorieten”. Toch is de layout van Fotocasa voller, oftewel heel veel informatie op het eerste gezicht, waardoor het iets chaotischer in gebruik is. De taal moet je bij Fotocasa, net zoals bij Habitaclia, onderaan de site aanpassen. Bij Fotocasa heb je de keus tussen Engels, Duits, Catalaans of Spaans.

 

Yaencontre

Yaencontre is een goed woningplatform om op te kijken. Wat Yaencontre heeft wat de rest niet heeft is dat je ook kan zoeken op woningen die goed verbonden zijn met het openbaar vervoer. Vooral als je op zoek bent naar een tweede woning kan dit een leuke toevoeging zijn.

 

Pisos.com

Ook Pisos.com is een fijne site om een woning op te zoeken. Het heeft dezelfde mogelijkheden als Idealista, behalve dan dat de site niet in het Nederlands gezet kan worden. En daarbij ook de blogs missen. Ook moet je in het begin iets vaker doorklikken wil je bij de woningen uitkomen. De site van Pisos.com is iets minimalistischer, maar wel dus met een hoge gebruiksvriendelijkheid.

 

Ook de moeite waard

Heb je zin om veel moeite te doen en goed te zoeken voor je mogelijke nieuwe woning, kijk dan even op Wallapop. Dit is de Spaanse marktplaats en ook hier worden huizen opgezet. Een stuk minder gebruiksvriendelijk dan de sites hierboven, maar wie weet vind je wel een parel van een woning hier. En wat maakt het dan uit dat je iets beter moet zoeken, misschien is de voldoening daardoor wel des te groter. Een andere relatief nieuwe site die een bezoek waard is, is Housell. De site is nog niet in het Engels en er zijn nog niet zoveel huizen op te vinden als op de andere platformen. Toch kan dit de komende tijd nog wel eens gaan veranderen.

 

Neem ook vooral eerst een kijkje bij ons aanbod, voordat je deze tips op gaat volgen.

 

 

Andere blogs

Appartement Tarragona
Casalunya aankoopbegeleiding
WhatsApp_Image_2023-10-04_at_10.53

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen