Zes van de beste campings in Europa liggen in Tarragona

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

camping-salou

Zes van de beste campings in Europa liggen in Tarragona

De provincie Tarragona is afgelopen maandag blij gemaakt met een mooi nieuwtje. In totaal zijn zes campings van de Associació de Campings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Campings Tarragona-Unique Camping Destination erkend als de beste accommodatie met deze kenmerken in Europa door twee toonaangevende verenigingen in de sector: de ANWB en de ADAC in Duitsland. Het gaat om campings  gelegen aan de Costa Daurada, namelijk in Tarragona, Salou, Mont-roig, Roda de Berà en L’Hospitalet de l’Infant. De ANWB-prijs is uitgereikt op de Vakantiebeurs in Utrecht. Tarragona staat al jaren achtereen aan de top van de beste campings in Europa. Tarragona werd deze week ook nog eens door de New York Times uitgeroepen tot een van de beste hotspots in Europa

 

camping tarragona

 

 

Beste camping van de Costa Daurada

 

De Duitse automobielvereniging ADAC heeft vijf campings in Tarragona onderscheiden met de Superplätze 2023, een van de hoogste onderscheidingen in de campingsector.

Deze prijs is toegekend door de prestigieuze Duitse gids Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC), de belangrijkste automobielvereniging in Duitsland en de grootste in Europa met meer dan 20 miljoen leden.

Tijdens het gala dat op 13 januari in Stuttgart werd gehouden, werden de winnaars bekendgemaakt en in het geval van de campings in Tarragona waren dat de Superplätze 2023:

 

 

• Playa Montroig Camping Resort

• Camping La Torre del Sol (Mont-roig)

• Camping El Templo del Sol (L’Hospitalet de l’Infant)

• Camping & resort Sangulí Salou

• Tamarit Beach resort (Tarragona)

 

Bovendien heeft Sangulí Salou dubbel nieuws gekregen (na de erkenning van de Nederlandse vereniging) omdat het als enige Spaanse camping is genomineerd voor de ADAC Camping Awards 2023, het heeft dit gedaan in de categorie “Innovatie en Vooruitgang”, samen met de campings Orlando in Chianti Glamping (Italië) en TCS Pop Up Glamping (Zwitserland).

Mireia Sans, voorzitster van de Associació de Campings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, stelt dat “deze prijzen als de Òscars van onze sector zijn, beide verenigingen die de onderscheidingen toekennen hebben een zeer goede reputatie in hun land en veel klanten vertrouwen hen volledig met hun aanbevelingen. Daarom krijg je als prijswinnende camping een enorme zichtbaarheid”.

Bovendien verzekerde Sans dat “de provincie Tarragona toonaangevend is in de wereld van de camping. Wij zijn een unieke bestemming met fantastische campings, zowel aan de kust als in het binnenland. Deze Beste Campings positioneren ons en helpen ons in de globaliteit van de sector. Wij leveren allemaal grote inspanningen om te investeren, te verbeteren en onze bezoekers nieuwe diensten en de hoogste kwaliteit te bieden”.

Sans besloot met de opmerking dat “sommige van de prijswinnaars jaar na jaar als de beste van Europa worden erkend. En dit is erg ingewikkeld. De top bereiken is heel moeilijk, maar er zoveel jaar blijven is een prestatie”.

Vorig jaar sloten de campings van Tarragona het jaar af met meer dan 7,5 miljoen overnachtingen, ongeveer 4% minder dan in 2019, het laatste jaar zonder pandemie. Sans wees erop dat “de gegevens positief zijn, we hebben nog geen volledig herstel bereikt, maar we zijn al heel dichtbij. Als er geen andere onverwachte schok komt, verwachten wij dat 2023 het jaar van volledig herstel van de bezoekers wordt”.

 

Overweeg jij een vakantiewoning te kopen in Tarragona?

Je zult niet de eerste zijn die tijdens een vakantie in Tarragona of aan de Costa Daurada verliefd wordt op de zone. En dagdroomt hoe het toch zou zijn om hier te wonen, of in ieder geval een deel van het jaar. Als je van deze droom werkelijkheid wilt maken, zoek dan een goede lokale partner die jou in eigen taal kan helpen met het complete aankoopproces. Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een woning in Spanje? Of heb je een woning gevonden en wil je zeker zijn van jouw aankoop? Wij helpen jou graag verder  Neem nu contact met ons op

 

Andere blogs

vastgoedfotografie-spanje-
restaurants
Casalunya

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen