Bouwtechnische keuring

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

 

In een bouwtechnische keuring komen alle mogelijke ontbreken in een gebouw of woning naar boven. Het is niet verplicht, maar wel zeer aan te bevelen wanneer je een woning koopt in Spanje. Deze keuring wordt uitgevoerd door een architect.

 

 

Over de bouwtechnische keuring

 

Een bouwtechnische keuring is aan te raden wanneer je een woning aankoopt en zeker wil weten of alles ook bouwtechnisch in orde is. Je kunt deze inspectie laten plaatsvinden ten tijde van het reserveringscontract (contrato de arras). 

Indien er sprake is van gebreken dan kun je hier nog, voordat je naar de notaris gaat, een goede afspraak over maken met de huidige eigenaar van het vastgoed. 

Je kunt kiezen voor een basic bouwtechnisch rapport of een meer uitgebreide versie waarbij ook alle aanbevelingen voor een verbetering van het energieniveau van de woning en andere aanbevelingen worden meegenomen.

 

Taal

 

Begeleiding beschikbaar in: Nederlands, Spaans, Engels & Catalaans

 

bouwtechnisch keuring

 

Tijd

 

Doorlooptijd: maximaal 10 dagen.

 

Kosten Cédula de Habitabilidad

 

Op aanvraag, stuur een e-mail naar team@casalunya.com

 

Let op: het bouwtechnisch rapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij en het gaat altijd om onafhankelijk advies.

 


Contact Casalunya

 

Heb jij met spoed een bouwtechnisch rapport nodig?  Stuur een e-mail naar team@casalunya.com en zet daarin: het adres, per wanneer je de bouwtechnische keuring nodig hebt, wie de sleutels heeft (particuliere eigenaar of de betrokken makelaar) jouw naam en telefoonnummer. Dan brengen wij jou in contact met een architect die beschikbaar is. Nederlandstalige service mogelijk.

 

 

Lees ook:

 

Andere blogs

WhatsApp_Image_2023-10-04_at_10.53
appartement La Pineda
ecologisch verantwoorde huizen

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen