Verkoopbegeleiding woning Catalonië

Onze diensten

Verkoopbegeleiding voor woningen in Catalonië: Deskundig advies en persoonlijke begeleiding met Casalunya aan je zijde.

Plan direct een adviesgesprek!

Hieke Voorberg

Hieke Voorberg

Makelaar Spanje

Verkoopbegeleiding woning Spanje

Heb je de ideale koper gevonden voor je woning in Spanje? Fantastisch nieuws! Maar wist je dat de weg naar een succesvolle verkoop vaak gepaard gaat met complexe stappen en juridische formaliteiten? Ontdek hoe onze verkoopbegeleiding jouw verkoop soepel en zorgeloos laat verlopen.

Verkoopbegeleiding woning spanje

Wist je dat er bij de verkoop van een woning in Spanje veel komt kijken? Vanaf het moment dat je de juiste koper hebt gevonden, begint het proces van reservering, het opstellen van een reserveercontract met aanbetaling, en het zorgen voor de juiste verkoopdocumentatie zoals het NIE-nummer, Cédula de Habitabilidad en Energiecertificaat. Dit zijn slechts enkele stappen die essentieel zijn voor een wettelijk correcte verkoop.

Bij particuliere verkoop van eigenaar tot eigenaar zonder de begeleiding van een makelaar, kunnen er problemen ontstaan. Onvolledige of onduidelijke contracten kunnen leiden tot juridische conflicten, terwijl ontbrekende documentatie tot vertragingen en frustraties kan leiden. Maar met onze verkoopbegeleiding ben je verzekerd van een juridisch waterdicht verkoopcontract en de juiste documentatie, waardoor je vol vertrouwen de verkoop kunt afronden.

 

Onze aanpak

Onze verkoopbegeleiding is meer dan alleen een dienst – het is een geruststellende handreiking die je bijstaat bij elke stap van het verkoopproces. Of je nu aan een familielid, vriend of een ander bekend persoon verkoopt, onze expertise als lokale makelaar in Spanje zorgt ervoor dat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien.

De overdracht bij de Spaanse notaris is een cruciale stap in het verkoopproces. Met onze begeleiding kun je rekenen op een vlekkeloze notariële overdracht. Indien gewenst, kunnen we een volmacht regelen voor iemand die in jouw naam tekent, en zorgen voor een vertaler op de dag van de woningoverdracht. Geen onnodige stress, enkel een soepele overgang van eigendom.

De fiscale afwikkeling is een andere uitdaging die we met expertise en zorg aanpakken. Als niet-resident kan de teruggave van de vermogenswinstbelasting (3% van de verkoopprijs) een complexe procedure zijn. Laat ons dit voor je regelen, zodat jij je kunt focussen op het genieten van het verkoopresultaat.

 

Stap 1: Voorbereiding en contractopstelling

Ons ervaren team zal samen met jou de benodigde informatie verzamelen om een solide en juridisch waterdicht verkoopcontract op te stellen. Dit contract zal alle relevante details en voorwaarden van de verkoop bevatten, waaronder de verkoopprijs, de overdrachtsdatum en eventuele aanvullende voorwaarden die zijn overeengekomen tussen jou en de koper. Het opstellen van een goed contract is van cruciaal belang om beide partijen te beschermen en misverstanden te voorkomen.

 

Stap 2: Verkoopdocumentatie in orde maken

Naast het contract zorgen we ervoor dat alle vereiste verkoopdocumentatie in orde is. Dit omvat onder andere het energiecertificaat (EPC), het NIE-nummer, de Cédula de Habitabilidad (bewoonbaarheidscertificaat) en andere noodzakelijke documenten. Het hebben van volledige en juiste documentatie is essentieel om de verkoop wettelijk en zonder complicaties te laten verlopen.

 

Stap 3: Begeleiding bij de notaris

Op de dag van de overdracht begeleiden we je persoonlijk bij de notaris. Dit is een cruciale stap waarbij het eigendom officieel wordt overgedragen aan de koper. We zorgen ervoor dat alle vereiste documenten aanwezig zijn, dat je goed wordt geïnformeerd over de procedures en dat eventuele vragen worden beantwoord. Indien gewenst, kan een vertaler aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat je volledig begrijpt wat er wordt besproken.

"Bij Casalunya Makelaars weten wij precies wat er bij een verkoop komt kijken. Heb je al een koper gevonden? Schakel ons in voor de afwikkeling van de verkoop. Voorkom stress en onnodig kilometers reizen en ontvang onze verkoophulp op afstand."
Hieke Voorberg
Aankoopmakelaar Casalunya

 

Waarom kiezen voor Casalunya Makelaars?

Onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de Spaanse vastgoedmarkt stellen ons in staat om jouw onderhandse verkoop tot een succes te maken. Door te vertrouwen op onze expertise profiteer je van:

  • Een professioneel en juridisch waterdicht verkoopcontract.
  • Volledige en correcte verkoopdocumentatie die aan de wettelijke eisen voldoet.
  • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij de notaris, zodat je met vertrouwen de overdracht kunt voltooien.
  • Minimale stress en maximale gemoedsrust gedurende het hele proces.Meer informatie 

Voor een veilige, zorgeloze en succesvolle verkoopervaring, neem contact op met ons ervaren team bij Casalunya Makelaars. Wij beschermen jouw belangen tijdens het hele verkoopproces.


Verkoopbegeleiding woning Spanje

 

Meer informatie?

Bel, stuur een WhatsApp bericht naar +34 644 38 93 61,  mail naar info@casalunya.com of vul onderstaand formulier in. Direct een gesprek inplannen? Boek een online consult gesprek.

Casalunya blog

Casalunya
woningen spanje
spaans vastgoed

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen