Digital nomad aan de Costa Dorada: de 7 beste plaatsen om te wonen

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Het is een trend die steeds meer op komt, leven als een digital nomad. Een digital nomad zijn betekend eigenlijk dat je vanaf elke plek in de wereld kan werken, zolang je je computer of laptop maar bij je hebt. Hierdoor trekken veel mensen, die niet afhankelijk zijn van een werkplaats, naar een plaats met meer zonuren. En laat de Costa Dorada nou net zo’n plek zijn. Hieronder hebben de 5 beste plaatsen voor digital nomads op een rij gezet.

 

1.Tarragona

 

Eigenlijk is Tarragona the best of both worlds. Binnen 15 minuten wandelen sta je op het strand, maar je hebt ook alle gemakken (en meer) van een stad. Je kan drankjes doen in Parte Alta waar je het gevoel hebt dat je in één van de mooiste, pittoreskste dorpjes ooit bent. Maar ook is de geschiedenis, die zich hier heeft afgespeeld in de Romeinse tijd, overal te voelen. Wonen in Tarragona geeft geheid het gevoel dat je altijd op vakantie bent, maar dat is ook een valkuil. Dus geniet (maar soms met mate). 1 van onze favoriete plekken in Tarragona is het H10 hotel.

 

woning verkopen

 

 

2. Cambrils

Vooral voor de “foodies” is Cambrils een perfecte plek om een digital nomad te zijn. De kuststad staat ook wel bekend als de ‘culinaire hoofdstad’ van de Costa Daurada. De restaurants zijn vooral gespecialiseerd in vis en zeevruchten. De lange goudstranden liggen vol met zonneaanbidders die ’s morgens vroeg al hun parasol in het zand steken. In de haven, aan het eind van de boulevard, klapperen de zeilen van de zeilboten in de wind.

 

digital nomad

 

3. Calafell

 

Calafell is een stad met een rijke geschiedenis. Calafell ligt rond een middeleeuws kasteel en is een typische Romeins dorp. Het is ongeveer 2.500 jaar geleden gebouwd en tijdens de Romeinse bezetting is het overgenomen en verder ontwikkeld.

Het charmante stadje biedt de typische voorzieningen en diensten van een kleine stad, met een ruime keuze aan winkels, bars en restaurants. Voor meer opties hoef je alleen maar de heuvel af te rijden naar Segur en naar het strand van Calafell, waar je een winkelcentrum, openluchtmarkten en toeristenwinkels vindt.

Het strand van Calafell is, zoals alle stranden aan de Costa Dorada, voorzien van goudkleurig zand. Het strand is bekroond met de Europese blauwe vlag, die wordt jaarlijks uitgereikt aan stranden die voldoen aan de kwaliteitseisen.

Lees ook het verhaal van de Nederlandse zakenman Martin, die in Calafell woont.

 

4. Miami playa

 

De kustplaats bruist van het leven in de zomer, maar het verbergt ook vele curiosa. Verken en geniet van de mediterrane sfeer. Bekijk El Torreón, een iconisch symbool van Miami Platja met een niet te missen uitzicht op een ansichtkaart.

 

 

5. Altafulla

 

Altafulla aan de Costa Daurada kun je een beetje vergelijken met Haarlem. Het is niet zo groot als andere Catalaanse steden zoals Barcelona of Tarragona, maar heeft wel de grandeur. Veel rijke Catalanen hebben hier hun (tweede) woning en genieten van al het moois dat de stad en bijbehorend strand hebben te bieden.

 

6. L’Hospitalet del Infant

 

In L’Hospitalet del Infant kan je tegelijkertijd genieten van de bergen,  de zee en van de contrasten van kleuren en natuur. 

De vriendelijke inwoners laten je direct welkom voelen. De spectaculaire stranden zorgen ervoor dat je zowel kunt genieten van de kosmopolitische en moderne kustomgeving, maar ook nog het traditionele Spaanse leven kan ervaren. En dat is eigenlijk precies wat je zoekt als digital nomad.

 

7. Cap Salou

Iedereen kent, de badplaats en feesthoofdstad van de Costa Dorada Salou, of tenminste bijna iedereen. Wat minder mensen kennen is het prachtige Cap Salou. Hier ben je omringt door de mooiste baaien en stranden. En kom je nog meer locals tegen. Er zijn strand tentjes waar je heerlijk kunt werken  (vooral dei bij Cala Crancs is een aanrader en tussendoor snel een duik kan nemen in het helderblauwe water. Oftewel een paradijs voor Digital nomads.

Conclusie

Er zijn zoveel geschikte plekken aan de Costa Dorada om als digital nomad te leven. De stranden zijn heerlijk. De mensen aardig. En je krijgt nog echt het gevoel van het Spaanse leven, terwijl je van alle gemakken voorzien bent. Daarbij komt dat als je na een dag hard werken op het strand bent voor een avondduik of een drankje, je het gevoel hebt dat je een heel bevoorrecht mens bent. Geloof ons maar.

Andere blogs

montroig del camp casalunya
Digital nomad
renovatie

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen