Huis verkopen in Spanje: 5 veelgemaakte fouten

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

De meeste mensen die een huis verkopen in Spanje doen dat niet elke dag. Logisch ook, want waarom zou je als je geen makelaar bent. Als makelaar zien wij natuurlijk heel veel woningen die te koop staan op, bijvoorbeeld, Idealista. Doordat je in Spanje ook je eigen woning op de platformen kunt zetten, komen we nogal wat fouten tegen. De meest gemaakte fouten hebben wij op een rij gezet, zodat jij die niet hoeft te maken.

 

1. Foto’s

Het is begrijpelijk dat de foto’s die jij met je mobiel maakt er anders uitzien dan de foto’s die door een professionele fotograaf gemaakt worden. Toch zijn er wel een paar dingen waar je op kunt letten als je de foto’s maakt. Sommige punten klinken gek, maar als we ze niet tegen waren gekomen hadden ze hier ook niet bijgestaan.

 

  • Zorg dat de woning schoon is;
  • Hoe minder persoonlijke items, hoe beter;
  • Zorg dat er geen andere mensen op de foto staan;
  • Probeer de foto’s zo breed mogelijk te maken. Een tip hiervoor is om zelf in een hoek in de kamer te gaan staan en de foto vanuit hier te maken.

 

huis verkopen in spanje
Voorbeeld van een goede foto (appartement dat wij momenteel verkopen in Tarragona)

 

2. Geen marktconforme prijs

We snappen dat je de woning voor zoveel mogelijk wil verkopen. Maar bij een huis verkopen in Spanje komt meer kijken. Om te beginnen is de woningmarkt niet zo verhit als in Nederland. Vergelijk het daarom ook niet met elkaar. Ten tweede is het niet verstandig de prijs te baseren op wat je in de woning hebt geïnvesteerd. Wij snappen waar dat vandaan komt, je wil natuurlijk het liefst je woning zo verkopen dat je die investeringen terug verdient. Toch is het ook belangrijk dat de prijs wel marktconform is.

 

3. Maak jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk

Misschien denk je: de kopers van mijn woning kunnen zelf ook wel de muur even wit verven na aankoop. Begrijpelijk, vooral als je daar geen tijd en zin in hebt. Of geen geld aan wilt besteden. Maar niet helemaal hoe het werkt als je de woning zo goed en snel mogelijk wil verkopen. Besef je dat veel kopers geen zin hebben om te klussen. Vooral niet in een land waar ze de taal niet spreken en nog niemand kennen. Dus hoe mooi jouw huis ook, als de keuken, of badkamer gedateerd is, of de woning slecht is onderhouden, dan kan dit een dealbreaker voor ze zijn. Terwijl het voor jou wellicht een kleine moeite is.

 

4. Verkeerde makelaar

Het allerbelangrijkste om op te letten is of de makelaar wel betrouwbaar is. Ook is het handig om een internationale makelaar te hebben, vooral als je de Spaanse taal niet helemaal onder de knie hebt. Internationale makelaars praten meestal goed Engels en als je geluk hebt zelfs Nederlands. Daarbij komt ook nog eens dat een internationale makelaar een grotere doelgroep heeft. Ook is het fijn om zelf een goed gevoel te hebben bij de makelaar, je verkoopt namelijk niet zo maar iets.

 

5. Niet zichtbaar

Een huis verkopen in Spanje kan je natuurlijk zelf doen, zoals we aan het begin van deze blog ook al genoemd hebben. Dit resulteert in heel veel woningen op de woningplatformen. Het kan moeilijk zijn om tussen al die woningen, jouw eigen woning zichtbaar te maken. Daarom raden wij het zeker aan om een makelaar in handen te nemen. Niet omdat wij zelf een makelaarsbedrijf zijn, maar vooral omdat wij de voordelen weten. Zo krijg je meer zichtbaarheid doordat je op hun website, sociale media en woningplatformen komt te staan!

 

Jouw woning aan de Costa Dorada verkopen? Neem contact op met Casalunya!

Andere blogs

Nit_de_Sant_Joan_Tarragona
selva-digital-logo-liggend
tarraco-a-la-taula-1

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen