Restaurant Frida: de beste Mexicaan in Tarragona en omstreken

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Paella, patatas bravas, vermut , calcots: Tarragona heeft ontzettend veel lokale gerechten om van te genieten. Maar als je écht even iets anders wilt en houdt van de Mexicaanse keuken, dan is restaurant Frida een absolute aanrader. De locatie van het restaurant, de sfeer en aankleding én de kwaliteit van de gerechten, bediening, wijnen en speciaalbier maakt het een echte topper.

Frida Kahlo: kunstenares uit Mexico

Voor wie niet 1-2-3 weet waar het Mexicaanse restaurant haar naam aan heeft te danken een kleine uitleg. De naam Frida staat voor Frida Kahlo. Deze Mexicaanse kunstenares is niet alleen bekend vanwege haar werk dat zich karakteriseert zich door de vrolijke kleuren in contrast met een vervreemdende sfeer. Ze is als vrije vrouw met een ijzersterke wil ook een inspiratiebron voor velen. In het grote huis te Mexico-Stad waar Frida werd geboren en overleed,  is sinds 1959 het Frida Kahlomuseum gevestigd. Het kwam er op initiatief van de in 1957 overleden Diego Rivera en wordt het ‘blauwe huis’ genoemd.

Traditioneel Mexicaans met vers Catalaans

Precies dezelfde blauwe kleur als het blauwe huis van Frida in Mexico is ook geschilderd op de muren van restaurant Frida. Het was Gina die het restaurant heeft opgericht. Ze wilde een traditioneel Mexicaans restaurant openen in Tarragona waar traditionele Mexicaanse gerechten worden gemaakt. Met uit Mexico geïmporteerde producten, kruiden en ingrediënten gecombineerd met verse lokale producten.

frida restaurant tarragona

Burrata met chilisaus

Openingstijden en zitplaatsen

Rond 13.30 uur en 20.30 uur gaat het restaurant open (check hier de beschikbaarheid) . Als je niet hebt gereserveerd dan kun je een rij verwachten, dus kom op tijd. Zondagavond, maandag en dinsdag is het restaurant gesloten (2021).

Je kunt op 3 plekken zitten: nabij de entree, op het groene binnenhof en boven met prachtig uitzicht op de kathedraal.

frida restaurant

Het binnenhof van Frida (beeld: Frida Instagram)

Author´s choise

Op de kaart kunnen natuurlijk geen tacos ontbreken. Vanaf 3,80 euro per stuk kun je deze bestellen (2021). Daarnaast kun je losse Mexicaanse tapas bestellen, gerechten met vlees of vis. Er zijn ook koude gerechten te bestellen, waaronder de steak tartar enchipotlado. Dat is een echte aanrader trouwens.

Bekijk hier alvast de menukaart. 

frida restaurant tarragona

De steak tartar enchipotlado van restaurant Frida 

De kaart voor desserts is ook zeer compleet, je kunt er ook hele lekkere Mexicaanse likeurtjes bij bestellen.

Frida restaurant Tarragona: adres en meer informatie

Frida is ook een goede plek om met een groep te eten. Voor 23 euro per persoon krijg je een menu, exclusief drankjes (2021). Let op: de prijs voor de alcoholische drankjes liggen wat aan de hoge kant in vergelijking met andere restaurants bij Frida.

Je kunt het restaurant vinden aan Les Coques 1 bis 43003 Tarragona. Meer informatie vind je op hun website https://frida-restaurant.com/ , mailen kan via info@fida-restaurant.com, telefoonnummer is (0034) 977895477.

frida restaurant

Cóctel de langostinos al estilo Acapulco con pico de gallo y salsa coctelera

Meer lezen culinair

Zo serveer je een goede vermut 

Andere blogs

appartement in torredembarra
Corporativa-Casalunya_029
vermut

Abonneer op onze nieuwsbrief