Tarragona bezienswaardigheden: 1 perfecte dag in de stad

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

 

De perfecte dag in Tarragona. Je bent op vakantie in Barcelona, Salou, Tarragona of een andere plek aan de Costa Dorada. Je hebt tijdnood en je wil zo veel mogelijk zien van Tarragona. Of je weet gewoon niet zo goed waar je moet beginnen om zoveel mogelijk uit je dag te halen. Als Tarragona “locals” (en fans) geven wij tips voor 1 perfecte dag in de stad. Met tips die wij hadden willen weten, voordat we hier kwamen wonen of tijd kwamen spenderen

 

Het onbijt

Het kan zijn dat het ontbijt inbegrepen zit bij je hotel. Als dat niet het geval is, ga dan lekker ontbijten op het plein bij Mercat Central. Je kan er in de zon en in de schaduw zitten en eigenlijk is elk café/restaurant wat daar zit geschikt voor een broodje en een kop koffie. Oftewel een hele goede start van jouw dag in Tarragona.

 

Uitzicht op de Mercat

 

 

Mercat de Tarragona

Klaar met ontbijten? Ga dan vooral even naar binnen in de Mercat! Geniet van de locals die daar aan de koffie zitten of zelfs grote kans dat ze al aan wat sterkers zitten. Ongeacht de tijd. Loop daarna verder langs de slagers, de traiteurs, de groenteboeren en het verse vis wat er uitgestald ligt .

 

 

El Serrallo

Hierna is het tijd om naar de haven te lopen. Voordat je bij de grote jachten aankomt loop je door de visserswijk El Serrallo. Hier hangt nog echt een authentieke Spaanse sfeer. Wees voorbereid om een paar keer om de pratende mensen heen te lopen, omdat ze elkaar toevallig tegen zijn gekomen op straat.

 

 

 

Een tussenstop

Zin in een tussenstop voor koffie of een verkoelend drankje? Ga dan zeker even bij de barretjes langs die zich in de haven bevinden. Een ander noemenswaardig barretje en één van onze favorieten is: 10 de tapas. Elk drankje is daar inclusief tapas.

 

 

Rambla Nova en Balcó Mediterrani

Blijf alleen niet te lang hangen want het is tijd om richting ons favoriete gedeelte van de stad te gaan. Namelijk Parte Alta, letterlijk vertaald het hoge gedeelte. Het is dus even een klim naar boven maar met een paar roltrappen (vanaf Serallo) is het prima te doen. Loop over de Rambla Nova richting Balcó Mediterrani (fotostop) en waar je van het prachtige uitzicht kan genieten. Kijk vooral ook even achterom om de bergen in de verte te bewonderen.

 

 

De Romeinse overblijfselen

Loop vanaf hier richting het amfitheater en de rest van de overblijfselen van de Romeinse tijd. Wil je graag naar binnen? Hier kan je de informatie over tickets vinden! De overblijfselen zijn zeker de moeite waard. Je waant je namelijk even helemaal terug in de Romeinse tijd. En als je hier niet van houdt dan is alleen het uitzicht al de moeite waard.

 

 

 

Parte Alta

Nu ga je echt richting Parte Alta. Het is tijd voor lunch. Plaça Forum is hier een gezellig plein voor met leuke restaurants. Een tip is “menu del día” of “menu ejectivo”. Voor rond de € 10 heb je een 3 gangen menu inclusief drankje.

Loop na de lunch door de smalle (koele) straatjes van Parte Alta. En vergeet niet om de Kathedraal te bezoeken. Dit is één van Tarragona’s must see’s. Mooie foto’s van de kathedraal gemaakt? Wandel ook naar de Museu d’Història waar een maquette te zien is van de Oud-Romeinse stad.

 

 

 

Playa Arrabassada

Is het inmiddels een beetje te warm om door de stad te lopen? Geen probleem, loop in 25 minuten naar het strand Arrabassada voor een duik in de zee, een siësta in de zon of een drankje met prachtig uitzicht bij 1 van de beach bars. Er is een strand dichterbij, namelijk El Miracle beach, maar de wandeling is het echt waard.

 

 

Avondeten

Slaap je in een hotel in Tarragona? En heb je dus de mogelijkheid om op te frissen? Dan is dat een hele goed optie. Aangezien, zeker in het weekend, Catalanen laat eten (tussen 21.00 en 22.00 uur). Stap dus niet tussen 19.00 – 20.00 al het restaurant binnen. Zodat je niet helemaal alleen in het restaurant zit. Of de keuken nog niet open is.

Een paar restaurant tips zijn:

  • Merceria34 (Spaanse tapas, met een creatieve twist. Heel lekker! Parte Alta)
  • Frida (Mexicaans Parte Alta)
  • L’Ancora (Visrestaurant in El Serrallo)

 

 

Plaça de la font

Jouw dag in Tarragona zit er bijna op, maar je hebt nog zin in een drankje. Neem dan zeker een kijkje op (eigenlijk wel) het mooiste plein van de Tarragona. Misschien ben je er al langs gelopen, toch is het de moeite waard om er ook ’s avonds heen te gaan. De terrassen zitten dan namelijk vol met allemaal verschillende soorten mensen. En de lekker drankjes helpen natuurlijk ook mee! Het plein zelf wordt omgeven door mooie, hoge, kleurrijke gebouwen en aan het einde staat het gemeentehuis van Tarragona. Oftewel het is de perfecte afsluiter van jouw dag in Tarragona.

 

 

 

Zo enthousiast geworden van Tarragona dat je er vaker wilt komen en ook een tweede woning wilt kopen? Kijk tussen ons aanbod of neem contact met ons op!

 

Andere blogs

altafulla
tweede huis in spanje
natuur in spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen